Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Allsvenskan nästa för Törnberg

/

Uppgifter till Bandypuls placerar så till slut Pär Törnberg i Ljusdal.
Men följetongen om den förre Bollnäsmittfältaren har ännu inget konkret slut.
– Micha har varit klar några vändor också, jag är luttrad, svarar klubbchefen Ola Bengtsson på frågan om vad som är på gång.

Annons

Flera av varandra oberoende källor som Bandypuls har varit i kontakt med gör nu gällande att Pär Törnberg är på väg att skriva på för allsvenska Ljusdal.

Men LBK:s klubbchef Ola Bengtsson menar att inget är klart.

– Micha (Svechnikov) har varit klar några vändor också... jag är luttrad, säger han, och fortsätter:

– Vi (han och Törnberg) pratar då och då. Men det finns inget att ta på. Det är klart som fasen att jag hoppas att Micha och "Pärtan" ska spela i LBK.

Men vadå, finns det något nytt att berätta om Micha?

– Nej, han ska ju spela i Ryssland. Men vi pratar med varandra.

Pär Törnberg själv, som varit i kontakt med flera klubbar i elitserien, allsvenskan och även i Ryssland , skriver själv i ett sms: "Nej, inte klart" – men att han kanske kan berätta mer under eftermiddagen.

Ljusdal har en extremt tunn trupp. Andreas Ljus, Christoffer Norgren och Jens Hermansson saknades i helgen när laget spelade tre träningsmatcher.

LÄS MER: Norgren kan spela bandy den här säsongen

LÄS MER: "Det var den käften det"

– Jens som är en viktig del i vårt spel var förkyld, Andreas hoppas vi naturligtvis kan komma tillbaka snart. Men "Chrille" (Christoffer Norgren) är det värre med, han är ingen att hoppas på före jul, säger Ola Bengtsson.

LÄS MER: Tröttkört Ljusdal slog division 1-lag

Då Sandvikens juniorer spelade match i helgen kunde Ljusdal inte heller använda sig av samarbetsspelarna Kalle Wallin och Rasmus Kettunen. Ola Bengtsson gläds dock över att Ljusdalstruppens yngsta spelare gjorde både mål och assist under helgen.

– Edvin (Persson) gör inte bort sig, han är där framme och oroar och är het. Det känns fräscht, det här. Sen gör Nyberg (Samuel) mål och Blom (Mattias) mål, säger Ola Bengtsson.

Ljusdals tränare Patrik Larsson skulle uppskatta Pär Törnbergs närvaro i laget.

– Det är klart. Han är en klasspelare som har mycket kvar i sin bandykarriär. Han är en person och spelare som brinner hårt för bandyn och är otroligt seriös i sin sport. En sådan spelare vill man alltid ha in, säger Patrik Larsson.

Fortsättning följer därmed i följetongen Pär "Pärtan" Törnberg...

LÄS MER: Ljusdal skriver femårskontrakt med 14-åring

Mer läsning