Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson sågar svenska insatsen: "Kosmiskt många snäpp ner"

/
  • Sveriges Hans Andersson under semifinalen mellan Sverige och Finland vid bandy-VM i ryska Uljanovsk på lördagen. Sverige förlorade matchen 2-3 och därmed finalplats.

Hans Andersson har gjort sitt kanske bästa VM i karriären.
Då "slutade" mästerskapet abrupt i semifinalen mot Finland.
– Det är inte så mycket tankar, det är mest bara skit, säger Edsbyns ytterhalv.

Annons

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Hans Andersson har varit en av Sveriges bästa spelare under mästerskapet i Uljanovsk. I 6–3-segern mot Ryssland i gruppspelet var han en av planens giganter och hyllades av Christoffer Edlund efteråt.

Men hans fina insatser bakåt i turneringen blev vatten värda när Sverige förlorade semifinalen mot Finland med 2–3. Jämfört med onsdagens match mot Ryssland var det ett helt annat uppträdande från Sveriges sida.

– Prestationsmässigt är det kosmiskt många snäpp ner. Vi slår bort passningar, bjuder dom på omställningar och de får något billigt mål, säger Hans Andersson.

– Vi har spelat så jävla bra och haft bra go i varje match. Det här fanns inte på världskartan. Ingen tog ut något i förskott, vi visste att det skulle bli stentufft. Vi tyckte att vi hade varit så jävla bra bara, vi ska vinna den här matchen.

Fanns det lite underskattning med i bilden ändå?

– Nej, det tycker jag inte. Vi är alldeles professionella för det.

Precis som Andreas Westh har Hans Andersson synpunkter på domarinsatsen.

– Det var tungt att få med oss hörnor och allt möjligt. Vi kanske skulle ha haft någon straff också. Men det är upp till oss också, vi ska vinna den här matchen trots att vi har domaren emot oss tycker jag.

Sverige möter Kazakstan klockan 12 svensk tid på söndagen. Finalen mellan Ryssland och Finland spelas klockan 14 svensk tid.

TV: Bäckmans sågning av domarna: "Det är korrumperat – det sjukaste jag har sett"

TV: Million: "Förvånad över hur ett svenskt landslag kan vara så uselt"