Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: AIK värvar Johan Willes och Martin Falk

Under Marco Engborgs ledning är målsättningen för AIK glasklar: Man ska spela i den nya bandyallsvenskan nästa säsong.
Nu har två tidigare elitseriestjärnor värvats in till division 1-laget.
– Jag åker inte dit för att göra något halvhjärtat, säger förre SAIK-målvakten Martin Falk, som tidigare meddelat att han slutar med bandyn.

Annons

Johan Willes och Martin Falk är klara för AIK Bandy.

Under ledning av kontroversielle Marco Engborg, ny som ordförande, ska AIK Bandy på sikt nå eliten.

Nu har klubben värvat två stora bandynamn – med elitserie- och landslagserfarenheter. Målvakten Martin Falk, som tidigare sagt att han slutar till förmån för en fotbollsledarsatsning i Sandvikens IF , är klar för spel i laget som håller till i division 1 östra.

– Även om det inte är någon ny elitsatsning för mig så åker jag inte dit för något halvhjärtat. Jag vill vinna oavsett vilken division jag spelar i, säger den Vänersborgsfostrade målvakten som senast spelade i Sandviken.

LÄS MER: Uppvaktas av Vänersborg

Martin Falk, vars "all vakna tid" just nu ägnas åt fotbollsuppdraget, har gjort två ispass med sitt nya bandylag – i Relitahallen i Uppsala.

– Det är inga elitspelare, men jäkligt sköna gubbar som jag trivs med, säger Martin Falk.

På det senaste passet var även Johan Willes, före detta landslagsspelare och elitseriespelare i Västerås SK, Bollnäs, Sandviken och Hammarby, med.

LÄS MER: Willes slutar efter bittra uttåget

– Han är klar. Sen har vi tre-fyra till bra killar på ingång också, säger Marco Engborg, som även värvat Filip Bergman från allsvenska Peace & Love City.

– Det här är ju inte dåligt... Bra för bandyn. Vi har 17-18 man i truppen, säger Marco Engborg.

Någon tränare till laget som ska avancera från ettan till den nya allsvenskan 2017/2018 har han dock inte klart med ännu. Men på det senaste ispasset siktades Anders Jakobsson, före detta svensk förbundskapten och SAIK-tränare, i Relitahallen. Marco Engborg bekräftar att han varit på "Jacke":

– Det har jag, vi känner ju varandra bra och har jobbat ihop. Men det kommer bli någonting bra det där med. En elitserietränare, det kan jag säga, säger Marco Engborg.

LÄS MER: SAIK:s plan för att ersätta "Jacke"

Men skälet till att Anders Jakobsson var på AIK:s träning uppger han själv var för att hans son spelar för laget. Någon bandy räknar han inte med i vinter.

– Jag ska inte göra någonting, eller eventuellt hjälpa till lite i Forsbacka som har frågat mig. Men det har jag inte svarat på än, säger han.

Hur är livet utan bandy?

– Just nu känns det bra. Men sen blir det väl lite tråkigare kvällar när det blir snö och kallt, säger Anders Jakobsson.

Bandypuls har sökt Johan Willes för en kommentar.