Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bratts kritiska brev mot ÖSK

En konflikt har blossat upp i Örebro SK i samband med Michael Bratts uppsägning.
Enligt klubben erbjuds han inte någon fortsättning.
Enligt tränaren själv sade han upp sig självmant i januari.
– Det känns lite löjligt att läsa ÖSK:s förklaringar, skriver Michael Bratt i ett öppet brev som NA.se tagit del av.

Annons

Örebro spelade sig kvar i norra allsvenskan den gångna säsongen trots att laget bara månader innan premiären knappt hade en trupp att tillgå.

Trots det säkrade kontraktet får Michael Bratt, som tidigare tränat bland annat Broberg, nu lämna sitt tränaruppdrag.

Men när Örebro aviserar att tränaren inte får förlängt svarar han med ett öppet, och kritiskt, brev mot hela klubben. Michael Bratt skriver att han redan i januari sade upp sitt kontrakt självmant.

Enligt ÖSK-tränaren hade klubben tre önskemål som han förväntades uppfylla under sin första säsong: Att få ihop ett allsvenskt lag, hålla klubben kvar i allsvenskan och utveckla de unga spelarna. De två första punkterna fixade Michael Bratt, men på punkt tre tycks klubben ha hoppats på mer.

– Spelarna är inte helt nöjda med hans isträningar. Det finns andra som kan utveckla unga spelare, säger ÖSK:s värvningsansvarige Göran Liljegren till NA.se .

"Det känns, ärligt talat, lite löjligt att läsa förklaringarna från ÖSK:s sida. Jag är nog en av de mest meriterade tränarna i Sverige när det gäller att utveckla och utbilda unga spelare, här har inte ÖSK nyttjat detta även om de haft möjligheten", skriver Michael Bratt i brevet .

Han späder sedan på kritiken ytterligare:

"Jag har ju varit i ett antal klubbar och ÖSK är tveklöst den klubb som är mest ostrukturerad", skriver han i brevet.

Om det spelarmissnöje som Göran Liljegren uttrycker skriver Michael Bratt:

"Att det finns spelare som inte är nöjda med en tränare är inget nytt. I ÖSK är det kanske något som sitter i väggarna. Här finns en kultur att nån annan vet alltid bättre. Visst vill man som tränare vara älskad och efter de första sex - sju omgångarna i allsvenskan, när vi gjorde riktigt bra resultat, så lyftes jag till skyarna av allt och alla. När det sedan började att hacka i maskineriet så läggs fokus på tränaren, inte minst av de spelare som inte får det att fungera".

Mer läsning