Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter rekordvärmen – nu vill Skutskär bygga bandyhall

/

Värmen skapar problem – inte minst i Skutskär där den konstfrusna bandybanan inte kan användas som tänkt.
Då väcker klubben liv i hallfrågan igen.
– Det var ingen som trodde att vi skulle kunna bygga en egen isbana heller, säger Skutskärs ordförande Sören Sandström.

Annons

Skutskärs bandylag i division 1 har bara kunnat spela en hemmamatch så här långt, och knappt träna. Skridskoskolan med 30 anmälda barn har inte dragit i gång, och inte heller allmänhetens åkning som brukar locka gott om folk till Skutskärs IP.

Problemet är givetvis det varma vädret. Även om ismakarna lyckas bygga upp isen någon centimeter när minusgraderna kommer om natten smälter bort lika fort igen.

Och som Skutskärsordförande är Sören Sandström bekymrad.

– Är det en tillfällig klimatförändring eller bestående? I så fall har vi ju ett stort problem. Ska bandyn finnas kvar måste det finnas ordentliga förutsättningar. Nu har snart halva december gått och vi har inte kunnat köra i gång någonting.

Med anledning av det har klubben nu väckt liv i diskussionerna om en bandyhall. Ämnet var på tapeten för ett antal år sedan, men försvann från dagordningen när det blev viktigast att se till att det fanns en konstfrusen bana.

– Men vi har inte tittat på kostnader och finansiering, så långt har vi inte kommit. Vi har mer aktualiserat frågan, säger Sören Sandström.

När klubben på egen hand byggde den konstfrusna banan gjorde man det med hjälp av ideella krafter. Och det är den vägen man i så fall måste gå den här gången också.

– Det var ingen som trodde att vi skulle kunna bygga konstfruset, men vi gjorde det, på vårt eget lilla vis.

Skulle det komma så långt som till ett eget hallbygge blir det i så fall troligtvis i flera etapper, som hallpionjärerna i Edsbyn gjorde, där det började med ett tak och sedan växte successivt med vad ekonomin tillät.

Mer läsning