Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranens succé – gjorde nio mål i utklassningsseger

/
  • Anders Kvist toppar ettans skytteliga med 36 mål på sina elva matcher.

35-årige Anders Kvist tänkte avsluta karriären redan 2009. Nu toppar han skytteligan i hela division 1 efter nio mål för sitt Köping när Kåre besegrades under trettondagen.
– Det är första gången jag kan minnas att det händer, säger Kvist efter målsuccén.

Annons

I gårdagens match mot Kåre hade Kvist gjort två mål innan matchen ens hunnit bli fyra minuter gammal. Hattricket noterades han för efter en dryg halvtimme och innan halvtid hade han gjort ytterligare två.

– Några säsonger har det varit stolpe ut, men inte nu, kommenterar Kvist som inte nöjde sig där.

I andra halvlek ökade han på målskörden med fyra fullträffar till. Av de nio målen var det Kvists sjunde, som innebar 9–0 i matchen som slutade 13–0, som stack ut. Anledningen var att målvakten Johan Karlsson noterades för en assist vid det målet.

– Jag fick oerhört bra lägen i hela matchen. Det var kul att målvakten fick en assist. Det var ett fint mål, det är inte så ofta det händer längre, säger Kvist.

Med de nio fullträffarna inräknade har han nu producerat 36 mål på sina elva matcher i årets division 1 östra, vilket är mer än vad någon annan av spelare i division 1-serierna gjort hittills.

– Det ska sägas att jag får lägen som jag inte skulle fått mot bättre lag, men det har också gått stolpe in. Då tittar man på nätet och inte målvakten, säger Kvist.

– Men det var nog länge sedan jag hade det här målsnittet. Det är första gången jag kan minnas att det händer att jag gjort nio mål i samma match. Det har i alla fall inte hänt i seniorålder.

Han är från början en VSK-produkt som flyttade norrut till Selånger och spelade där till klubbens konkurs 2000. Han lockades då till Köping för första gången av sin gamla juniortränare i Västerås, Anders "Masen" Agarsson. Efter spel i både Värmbol och Örebro spelade Kvist en säsong med Eskilstuna, som var tänkt att bli hans sista.

– Det var 2009 och då hade jag tänkt spela sista säsongen. Men sen hörde de av sig från Köping där de behövde folk, säger Kvist som sedan 2010 varit kvar i Köping.

– Det är ju så klart roligt också. Vi får se om det här blir sista säsongen. Jag vågar inte säga.

Han är en av få rutinerade spelare i laget, som går igenom en föryngring.

– Vi har en 15-åring och två 16-åringar som är med. De gör det väldigt bra och vi försöker utveckla ett bra spel, säger Kvist.

Att han nu leder skytteligan för alla division 1-spelare ger honom blodad tand att hålla i sin fina målform och fortsätta toppa skytteligan fram till seriens slut.

– Jag har inte tänkt på det så mycket, men det är klart att det skulle vara en fjäder i hatten, säger Kvist.

Läs mer: Anders Kvist det stora utropstecknet när Köping slog Kåre

Mer läsning