Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK:s begäran om att få komma tillbaka avslogs – elitserien spelas med sex lag

Det blir sex lag i damernas Elitserie nästa säsong, slog bandyförbundet fast under torsdagen. Noterbart är att AIK, efter att ha dragit sig ur serien sedan ångrat sig och skickat in en skrivelse om att återfå platsen. Något som förbundet avslog.

Annons

Både AIK och Skirö valde i slutet av förra månaden att dra sig ur damernas Elitserie. Sedan dess har förbundet sett över upplägget för serien, och under torsdagen gick de ut med hur den kommande säsongen kommer att se ut.

Damernas högsta serie kommer att bestå av sex lag som möter varandra tre gånger efter att inget av de åtta tillfrågade lagen i allsvenskan tackat ja till platserna som AIK och Skirö lämnat efter sig.

– Inget av dessa åtta Allsvenska lag har anmält intresse för spel i Elitserien och därför har TK beslutat att Elitserien spelas som en trippelserie med sex lag, säger Micke Eriksson på Bandyförbundetstävlingsenhet i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Första beskedet om vakanta platserna – VAIK väljer flickverksamheten framför elitserien

AIK spelade så sent som i mars SM-final. Nu finns de inte längre kvar i damernas elitserie.

KRÖNIKA: Åberg: Rätt av bandyförbundet – men också ett självmål som kan bli pinsamt

Efter att AIK, efter ett styrelsebeslut, dragit sig ur har de sedan hunnit med att ångra sig och skickat in en skrivelse till förbundet om att återfå den plats lämnat.

Något förbundet inte gick med på med motvieringen att "AIK:s begäran har avslagits med hänvisning till att en ny serieplanering redan startat efter de två avhoppen. TK:s enhälliga bedömning är att när AIK, efter styrelsebeslut, avsade sig platsen i Elitserien kan klubben inte återfå den".

– Tävlingskommittén har dock beslutat att erbjuda både AIK och Skirö plats i Allsvenskan säsongen 2016/17. Skirö har redan tackat ja till platsen och AIK har på sig till den 13 september att lämna besked. Vi har en förhoppning att de två Allsvenska serierna ska innehålla åtta lag var, säger Micke Eriksson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Grycksbo efter erbjudandet om elitserieplatsen: "Det är mycket att ta hänsyn till"

LÄS MER: Skutskär aldrig kvalificerat att söka elitserieplatsen: "Knepigt att man inte sa något om det"

De två högsta serierna för damerna kommer i vinter att se ut enlgt följande:

Elitserien: Hammarby IF, Kareby IS, IFK Nässjö, Sandvikens AIK, Söråkers IF, Västerås SK.

Allsvenskan Norra: Kalix Bandy, Grycksbo IF, Härnösands AIK, Umedalens IF, Skutskärs IF, Söråkers IF U, Bollnäs TH, Uppsala BoIS.

Allsvenskan Södra: Villa Lidköping BK, Mölndal Bandy, Hammarby IF U, AIK?, Västerstrands AIK, Tranås BoIS, Sunvära SK, Skirö AIK.

Mer läsning