Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den vilda jakten på isen: "Mellan oktober och december hade vi elva träningspass på stor bana"

AIK:s damer spelar nu sin åttonde raka SM-final.
En imponerande siffra med tanke på de fortsatt usla förutsättningarna till bandy i Stockholm.
– Mellan oktober och december hade vi elva träningspass på stor bana, säger Frida Erlandsson inför lördagens final mot Kareby.

Annons

Bandy är inte den smidigaste av sporter att välja om man är sugen på att idrotta på elitnivå i Stockholm.

AIK:s ledarstab förklarar det så här:

– Bandy i dag är tre olika sporter. De som har hall, de som har is och de som letar efter is. Vi tillhör den tredje kategorin, och vi hittar isen ibland. I veckan har vi haft två sena träningstider i Uppsala då vi tränar till 21.30 på kvällarna. Det är de tider vi får, så det är bara att hacka i sig, säger tränaren Ellenore Axelsson-Jonsson.

– I AIK pratar vi om att skridskokondition. Det är klart att vi skulle kunna vara något bättre om vi hade fler träningstider på is. Nu fick vi spela i tre månader på rink, och det är en annan sak. Vi önskar ju en hall... vi tror på det. Vi hoppas ju. Det skulle underlätta otroligt mycket för att bedriva vår verksamhet.

Finalen mot Kareby är en repris på de senaste två årens finaler. I fjol var det ingen partybandy som visades upp på Tele 2 när Kareby vann, i år kan det bli öppnare och roligare för publiken.

– De har väldigt stora möjligheter att spela runt på många, det blir en otrolig fart när de spelar, säger AIK:s Frida Erlandsson.

Karebys tränare Martin Carlström:

– Det kan bli lite tillknäppt när de här två lagen spelar. Det blir mycket hugg och slag och bång. I fjol var det en bra första halvlek, men andra ... förra året så vann vi allting, vi var lite spända så vi visste att det kunde gå åt pipan också. Men när vi möttes i serien senast var det mycket öppnare spel, säger Martin Carlström.

Damfinalen spelas nu för första gången på samma dag (lördag) som herrarna, avslag 11.00.

Mer läsning