Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evelina tillbaka när SAIK vann

Två poäng och 7–3 hemma mot Söråker var bra för SAIK:s tjejer.
Men att Evelina Johansson äntligen var tillbaka i spel igen kanske var ännu bättre.
– Jätteskönt att ha henne tillbaka och det är så klart en joker för oss i fortsättningen, säger tränaren Jonas Brändholm.

Annons

SAIK:s ess skadade sig precis innan seriestarten i höstas och har sedan dess jobbat för att komma tillbaka. De senaste veckorna på träning men nu också på match.

– Hon saknar så klart lite tempo men det här var perfekt att hon hann få den här matchen innan uppehållet på tre veckor som kommer nu, menar Brändholm.

Evelina gjorde bra ifrån sig i en match som SAIK var snäppet bättre rakt igenom. Men den väldigt tidiga 2–0-ledningen efter bara fem minuter gjorde att hemmalaget slappnade av något för mycket och tappade fokus.

– Det gick kanske för enkelt där i början och när vi gjorde några misstag blev vi straffade. Men vi tog tag i det igen och det var skönt med en seger.

I andra halvlek var det ett mycket stabilare och säkrare SAIK på banan. Laget försökte hela tiden sätta fart på bollen och jobbade hårt med skridskoåkningen. Men nu också med rätt fokus i försvarsspelet.

– En väldigt bra halvlek där vi kunde ha gjort fler mål men framför allt stängde till allt bakåt. Det var skönt att se, sa Brändholm.

Nu är det som sagt uppehåll i tre veckor till SAIK möter Kareby och sedan kommer ett VM-uppehåll.

– Vi har lite mer att ta av och dit måste vi i den matchen, avslutar SAIK-tränaren.

Mer läsning