Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsmålvakten Linda Odén klubblös efter AIK:s besked: "Vet inte alls hur jag ska göra"

Linda Odén hade planerat att spela resten av sin karriär i AIK. Nu är hon plötsligt klubblös efter att laget tvingats dra sig ur elitserien. – Det är jättesorgligt, säger Linda Odén.

Annons

På fredagseftermiddagen kom pressmeddelandet från AIK. Mesta mästarna på damsidan, som har spelat alla de nio senaste SM-finalerna, drar sig ur elitserien.

Linda Odén har sju SM-guld med AIK. Nu vet hon inte var eller om hon ska fortsätta med bandyn.

– Allt är väldigt tråkigt, det var inte direkt det här man hade sett framför sig för ett år sedan, att det inte skulle bli något, säger AIK:s mångåriga målvakt Linda Odén.

Hon har spelat över tio säsonger i AIK, och hade planerat att fortsätta som tidigare även kommande säsong.

– Jag hade ju sett att vi skulle få behålla i stort sett samma lag som vi hade förra säsongen och försöka ta det där SM-guldet, säger Odén, och berättar att laget vetat om att det inte kommer att bli något elitseriespel i ungefär en vecka innan det offentliggjordes.

– Man har ju haft det på känn ett tag, men man har haft förhoppningar om att det ska lösa sig. Men tyvärr gjorde det inte det.

Spelarbrist är anledningen till den drastiska åtgärden som offentliggörs lagom till att den riktiga försäsongsträningen ska dra igång inför elitseriepremiären i november. Bara två spelare fanns kvar av det lag som tog SM-silver i mars.

– Det är jättesorgligt. Det har varit väldigt tungt. Nu står jag klubblös och vet inte alls hur jag ska göra, jag har inte bestämt mig om jag ska fortsätta eller lägga av, säger Odén, som hade planerat att spela hela sin karriär i AIK.

– Ja, det var tanken, absolut. Jag trivs väldigt bra med tjejerna i laget. Sedan är det väl mycket som inte har funkat också, det är ju svårt med is i Stockholm till exempel, det vet ju alla om, så det har ju inte varit de bästa förutsättningarna. Det har ju hängt med under många år, men vi har blivit starka som grupp så det är väldigt tungt fortfarande, fastän man vet nu att det är så.

2014 var senast som Linda Odén fick lyfta bucklan efter att ha vunnit SM-finalen med AIK.

Hur mycket tankar på att lägga av med bandyn har du just nu?

– Jag har ju haft mycket sådana tankar när allt det här blev liksom sant, då var det ju som "jaha, vad ska man göra nu?". Men sedan har jag ju tänkt också att jag vill inte avsluta så här riktigt.

– Innerst inne vet jag att jag vill spela, även om motivationen försvann lite när det här uppdagades. Nu när man vet att det är som det är kan man börja fokusera på rätt saker, nu vet man att det inte blir något AIK så då får man släppa det och börja titta på andra alternativ och börja fundera i rätt banor.

Landslagsmålvakten Linda Odén har sju SM-guld med AIK, och har blivit utsedd till "årets tjej i svensk bandy" två gånger.

LÄS OCKSÅ: Chockbeskedet – AIK drar sig ur elitserien: "Jättetungt att behöva fatta det här beslutet"

Mer läsning