Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin tränar med herrlaget som uppladdning för VM

/
  • Malin Persson har siktet inställt på ett VM-guld.

När Malin Persson spelade sitt första VM blev det förlust i finalen mot Ryssland. Nu är siktet inställt på en revansch.
– Vi har absolut bra chanser att vinna guld, säger hon.

Annons

Den 18-21 februari spelas VM i bandy för damer i Roseville, USA, och med i den svenska truppen finns Söråkerstjejen Malin Persson som nu är i full färd med förberedelserna för hennes andra VM-turnering i karriären.

– Det ska bli väldigt häftigt, både att få vara med i landslaget och att det blir en så stor resa också. Det är ju inte bara spelmässigt utan också för en själv som person, säger hon.

Hur är egentligen USA som bandyland?

– Jag vet inte om det är så stort som bandyland, men de har ett lag och vi har mött dem tidigare. Jag tror att det är många hockeytjejer i laget. Det märks att de har en bra klubbteknik, bra fart under skridskorna och använder sargen mycket. Det är kul att de är med så att vi får chansen att åka dit och möta dem.

Spelschemat i VM är tufft, lagen spelar två matcher per dag. Så det är intensiv turnering som väntar för spelarna.

– Det är otroligt tätt mellan matcherna. Det hänger väl ihop med den budget som dambandyn har. Det blir två matcher om dagen. Men vi har ju massörer och så med oss som får försöka fräscha upp benen så mycket som det går, säger Malin.

Att ta sig till VM var ett av säsongens stora mål för 20-åringen och när beskedet att hon var uttagen till truppen kom flyttades fokus mot nästa mål – att vara med och bidra till ett VM-guld

Förutom de vanliga träningarna med damlaget i Söråker så tränar hon också en del med klubbens herrlag för att vara så väl förberedd som möjligt.

– Jag tycker det är perfekt för att få upp lite tempo i benen. För det går väldigt mycket snabbare i VM än vad det gör i klubblaget. Så det är jättebra att jag får den möjligheten att ladda upp med att träna med herrlaget. Man har ju inte en chans fysiskt sett mot herrarna men jag har bra klubbteknik och genom att spela smart så klarar man sig ganska bra.

I VM för två år sedan fick Sverige se sig besegrade av Ryssland i finalen – ett lag som Malin ser som det tuffaste motståndet även i år.

– Ryssland är det lag vi pratar mest om när vi pratar om viktiga matcher. Vi vill gå till final och där vill vi vinna mot Ryssland, det är det som är det stora målet. Det är nog bara ryskorna som ska kunna matcha Sverige tror jag.

Hur har du utvecklats sedan förra VM?

– Jag tror framför allt att jag utvecklat farten utan boll och att jag är mer delaktig i spelet utan boll. Det kommer jag att ha stor nytta av. Jag har också blivit två år äldre och mycket smartare i mitt spel.

Inför årets VM har landslaget haft ett gemensamt läger med matcher mot P16-lag, en möjlighet de inte haft tidigare.

– Det var otroligt bra för att hitta varandra på isen. Den möjligheten att spela ihop oss har vi inte haft tidigare. Så jag tror att det här varit väldigt nyttigt för oss, säger Malin.

Mer läsning