Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nådde fotbollseliten – sedan nära final med VSK: "Man vill vinna mer"

Malin Persson var med och förde upp BK 30 till elitettan i fotboll. I helgen höll hon på att gå till final i World cup – med VSK Bandy.
– Man har tagit med sig känslan av att vilja vinna mer, säger 21-åringen.

Annons

Ni känner nog till historien vid det här laget. Malin Persson, landslagsspelare i bandy, lämnade Söråkers IF för VSK Bandy under sommaren 2016.

Malin Persson, BK30, VSK Bandy

I samma veva kritade hon på för BK 30 i fotboll – och när lagkaptenen Maria Rodriguez gick sönder under finalen av Widerlöv cup fick Persson chansen i startelvan.

21-åringen var sedan ordinarie under det avgörande kvalet mot Jitex – när BK 30 säkrade spel i elitettan 2017.

Du har haft en hyfsad månad?

– Absolut. Det var grymt kul att gå upp med BK 30. Jag fick en bra start här i Västerås och det har gett mig mycket energi till bandyn också. Man har tagit med sig känslan av att vilja vinna mer, säger Persson.

Som menar att hon har hunnit smälta glädjen och euforin från avancemanget – vilket också gett henne en god känsla inför kommande fotbollssäsong.

– Nu är man sugen på att se hur det blir till nästa säsong, för jag vill vara med och tävla om en startplats. Med distans till det hela vill jag fortsätta att spela fotboll nästa år och det vore en häftig grej att kunna utöva två idrotter på en ganska hög nivå.

Har du hunnit prata med klubben?

– Nej, vi ska prata om det framöver och se hur man ska kunna kombinera sporterna, säger hon.

Men först väntar en bandysäsong med VSK-damerna – som har storsatsat inför 2016/17. Där Persson är inplockad för att bidra i offensiven.

I helgen bar det nästan frukt direkt när Grönvitt var nära att ta sig till final i World Cup – men åkte ut i semifinalen mot Hammarby efter 0–3.

Malin Persson i den grönvita VSK-tröjan.

– Klart man hade velat gå till final. Vi har spelare för att kunna lira bra, men kom varken upp i nivå eller hjälpte varandra. Då ger vi oss själva inte förutsättningarna att vara så bra som vi kan, säger Persson.

Och fortsätter:

– Men det får ta den tid det tar. Vi har inte haft någon träningsmatch där alla spelare har varit med. Det behövs träning och matcher innan man får ihop det här ordentligt. Vi måste bli noggrannare för att nå finalplatser.

Har det varit svårt att ladda om från fotbollsframgången till en helt ny säsong med bandyn?

– Nej, jag tycker att det har gått bra. Jag har längtat efter att få komma i gång med bandyn. Allt är ju nytt, så det ska bli spännande att se vart det kan leda. Och jag har kommit in i laget på ett bra sätt. Det ger en skön och trygg känsla inför det som vi ska försöka lyckas med i år.

– Det var ju därför jag flyttade hit. Därför är det något jag har sett fram emot under en längre tid, att få spela här.

Vad har du tagit med dig från fotbollen in i bandyn?

– Det är en hög nivå på allt inom fotbollen och det är även högt i tak. Det behövs i bandyn, eftersom fotbollen är en större sport. Det är väldigt seriöst och alla är duktiga. Det finns mycket man kan ta med sig från fotbollen, säger Persson.

VSK Bandy spelar premiär i elitserien 16 november. Då ställs man återigen mot Hammarby.

Mer läsning