Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bakslaget för damernas elitserie – Skirö tvingas dra sig ur

AIK drog sig ur så sent som förra veckan. På onsdagen kom nästa tunga besked för elitserien för damer: Även nykomlingen Skirö drar sig ur på grund av spelarbrist.

Annons

I fredags slog den tunga nyheten ner i bandy-Sverige: AIK, som har spelat i 21 av de 23 senaste SM-finalerna för damer, tvingas dra sig ur elitserien på grund av spelarbrist.

På onsdagskvällen kom nästa smäll mot serien och dambandyn i stort. Precis som AIK lämnar nykomlingen Skirö, som vann samtliga tolv matcher i södra allsvenskan förra säsongen, sin plats till förfogande på grund av för svagt spelarunderlag.

LÄS ÄVEN: Storsatsande Skutskär hoppas på friplats i elitserien

"Inom loppet av en vecka har både AIK och Skirö beslutat att dra sig ur elitserien kommande säsong på grund av spelarbrist. Båda lagen ser över möjligheterna att kunna spela på en annan nivå", skriver Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Jonas Nilsson, ansvarig för dambandyverksamheten i Skirö AIK, berättar om situationen för Vetlanda-Posten .

– Vi har haft en dialog med tjejerna och det är de som har bestämt, säger han.

– Det fanns inget att välja på och jag har inte hört någon besvikelse från någon av tjejerna.

Att både AIK och Skirö nu tackat nej till spel i elitserien innebär att serien nu bara innehåller sex lag: Hammarby, Kareby, Nässjö, Sandviken, Söråker och Västerås SK.

"Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté och tävlingsenhet behöver nu tid på sig för att hitta en bra lösning på den uppkomna situationen", skriver förbundet vidare.

Skärmdump från svenskbandy.se.

Mer läsning