Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så lockade VSK landslagsliraren till Västerås: "Får göra varandra bättre i stället för att hata"

Västerås SK har rustat stenhårt. Bland nyförvärven återfinns landslagsspelaren Malin Persson – inhämtad från Söråkers IF. – Jag var sugen på en flytt och Västerås har bra förutsättningar, säger hon.

Annons

VSK:s damer tog ett rejält kliv framåt under fjolårssäsongen – och nådde så långt som till semifinal innan AIK blev för svårt.

Inför kommande säsong har laget förstärkt ännu mer – och hämtat in så mycket som sex nyförvärv. Ett av nytillskotten är landslagsspelaren Malin Persson – inplockad från Söråkers IF.

Malin Persson, ett meriterat nyförvärv för VSK.

– Det känns spännande att vara här. Jag valde lite mellan Kareby, Skutskär och Västerås. Jag var sugen på en flytt eftersom jag behövde något nytt. Västerås har bra förutsättningar, så jag kände att här vill jag spela.

Varför valde du VSK?

– Jag tror att det har mycket med förutsättningarna att göra. Sedan var vi några stycken som hade pratat lite grann, och då blir det lättare att våga ta steget att flytta. Sedan är de kanske bra på att snacka också, haha.

Hon beskriver sig själv som en kraftfull spelare med mycket fart och teknik – och som landslagsspelare hoppas hon kunna leva upp till förväntningarna som finns på henne.

– Jag har spelat två VM, så det kanske kan vara 14 landskamper.

Persson har mött VSK flertalet gånger – och tror att laget kan bli ännu bättre i och med alla nyförvärv.

– Det var jämna matcher när vi mötte dem med Söråker. Nu är det många nyförvärv och jag tror att VSK kommer att ha ett bra lag om vi kan spela ihop oss, säger hon.

Och berättar att hon är bra vän med Västerås lagkapten Matilda Plan sedan tidigare.

– Vi brukar ha hårda matcher mot varandra när vi möts. Så nu får vi göra varandra bättre i stället för att hata varandra på planen, skrattar Persson.

Hur ser du på lagets kommande säsong?

– Kan vi spela ihop oss så har vi ett väldigt bra lag. Men det är många duktiga spelare och det gäller att alla vågar ta sin plats i laget. Gör vi det så kan vi gå till final.

Mer läsning