Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Kareby försvara SM-guldet: "Öppen raggarbandy"

/
  • Martin Carlström, tränare för regerande mästarlaget Kareby.

I elitserien vann AIK med uddamålet i bägge matcherna.
Men det är Kareby som är regerande mästare.
– När vi mötte AIK i den sista omgången, det var en rolig dambandymatch, säger Karebys tränare Martin Carlström inför lördagens final.

Annons

Sedan 1973 har det spelats damfinal i svensk bandy. Den i särklass största klubben vad gäller meriter är AIK – som spelat 23 finaler, varav de åtta senaste på raken – och tagit 15 SM-guld.

I serien vann AIK alla tolv matcher, medan Kareby förlorade tre och blev tvåa. När de både topplagen möttes i serien vann AIK med 4–3 hemma och 5–4 borta i den sista omgången.

Just den matchen lämnar Karebys tränare Martin Carlström som garanti på att det kommer bli en häftig upplevelse på Tele 2 Arena på lördagen.

– Det var en rolig dambandymatch. Ibland kan det bli lite tillknäppt, men där var det full fart framåt, offensivt och bra spel, säger han på torsdagens presskonferens på finalarenan.

Med glimten i ögat svarar han sedan på vad hans lag kommer att leverera för att försvara sitt guld i den tredje raka finalen mot AIK:

– Det kan bli öppen raggarbandy.

Kareby vann finalen 2015 med 3–1 inför 1 429 åskådare – där alla målen kom i den första halvleken.

– Vi brukar ju vara nöjda om det kommer 100 personer på våra matcher... Nu är det kul att vi spelar samma dag som herrarna, kanske kommer det extra mycket folk då, säger AIK:s stjärnanfallare Matilda Svenler.

Mer läsning