Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK kopplade greppet

Trots ett jobbigt underläge med 0-2 lyckades SAIK vända på steken i den första kvartsfinalen mot Hammarby på Zinken. 2-3 slutade matchen och nu har man ett bra läge att nå semifinal. Retur på söndag hemma i Göransson Arena.

Annons

Tränare Patrik Allansson Roos konstaterar:

– Jättestarkt av tjejerna att vända och vi får med oss ett bra resultat inför söndagen.

Det såg dock inte ljust ut under den första halvleken då hemmalaget alltså gick fram till 2-0 och SAIK var bleka i sitt agerande. En timeout halvtimmen in på matchen gav dock lite bättre fart och en straff på tilläggstid gav laget reducering och energi till andra halvlek som bara var två minuter gammal då Alina Zinevitch kvitterade.

Evelina Johansson som haft en trasslig säsong med skador, klev sedan fram som den matchvinnartyp hon är och på den vattniga isen som var på Zinken, brottade hon sig fram genom hemmaförsvaret och satte segerbollen.

Hammarby pressade sedan på för en kvittering men SAIK krigade och höll undan. Nu har man förvisso bara ett mål att gå på inför returen på söndag men det faktum att man vände ett 0-2 underläge och hemmaplan gör Allansson segerviss:

– Vi vet om att vi är starka hemma och vi kan spela ett helt annat spel när vi får bra förhållanden. Att vinna sådana här krigarmatcher kan göra mycket för hela gruppen, avslutar han.

Mer läsning