Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK utklassat i toppmötet med AIK: "Vi hänger inte med"

/

Chansen att vinna serien är definitivt borta – och AIK körde dessutom över SAIK med hela 9–2.
– Vi hänger inte med, konstaterar högerhalven Michelle Löfblad som var tillbaka efter sin skada.

Annons

Det var i bortamatchen mot Söråker före jul som Löfblad råkade ut för en fraktur i vänster armbåge när hon föll olyckligt i isen. Men det var inte värre än att hon redan nu kunde spela igen mot serieledande AIK på Bergshamra IP.

– Det kändes bra. Jag är lite svagare i den sidan, men skadan hämmade mig inte någonting, säger hon.

AIK, som tog sin åttonde raka seger, var numret större och tog ledningen redan i den tredje minuten genom Anna Widing och hade hela 5–0 innan Emma Ahlander missade en straff för SAIK:s räkning.

– Hon fick ta den eftersom jag missade senast jag slog en. Men nästa gång är det väl min tur igen, säger Michelle Löfblad, som tycker att siffrorna rann iväg lite väl mycket.

– 9–2 är för stora siffror, vi hade ändå en hel del chanser. Men vi hänger inte med riktigt. Om det är fysiken eller nåt annat vet jag inte, för vi har bra idéer, men det går inte när vi inte har fart på skridskorna.

SAIK ligger nu trea i tabellen bakom AIK och Kareby, och har kvar att möta Söråker (h), Kareby (h) och Västerås (b) innan slutspelet tar vid.

– Vi vill göra bra matcher och förbereda oss inför slutspelet, var vi hamnar i tabellen spelar mindre roll. Vi vet redan att det blir kvartsfinal, säger Michelle Löfblad.

Mer läsning