Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söråkers skyttedrottning Malin Persson fjärde nyförvärvet i Västerås satsning

/

Västerås satsning på damlaget fortsätter. Nu har man värvat Söråkers skyttedrottning och världsmästare Malin Persson inför kommande säsong.
– Jag skulle vilja vara med och vinna ett SM-guld. Nu föll valet på Västerås och jag tycker att de gör en stor satsning på sitt damlag, säger Persson om valet att lämna moderklubben.

Annons

Det har varit en händelserik silly season i svensk dambandy. Skutskär var först ut med bomben att man värvade tre landslagsspelare från Sandviken och Kareby. Sedan började VSK presentera sina värvningar, som hittills bestått av inte mindre än tre guldhjältar från Kareby. SAIK revanscherade sitt stora spelartapp med att presentera två ryska landslagsspelare tidigare i veckan.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Selbekk lämnar Kareby efter tre säsonger – klar för Västerås: "Svårt beslut att ta"

Nu är det i stället Söråker som tappar sin bästa målskytt och landslagsspelare till Västerås satsning.

– Jag har väl varit sugen sedan jag spelade VM på att byta lag, både för min egen utvecklings skull och att det finns andra lag som har bättre tempo på träningar och matcher, och att jag skulle vilja vara med och vinna ett SM-guld. Nu föll valet på Västerås och jag tycker att de gör en stor satsning på sitt damlag, har gjort några nyförvärv och att det var rätt val att gå dit, säger Malin Persson, som även funderade på andra klubbar innan hon bestämde sig.

– Jag var lite sugen på Kareby, som är ett lag jag tycker är väldigt bra, men nu har ju Västerås börjat med den är satsningen och då var det något jag ville vara med på. De har bra förutsättningar, de har hall, och jag tycker att de har ett bra lag.

Tror du att det kan bli SM-guld redan den här säsongen?

– Det är något man hoppas på ändå, det finns många duktiga spelare, men det tar nog tid att få ihop ett bra spel även om man har duktiga spelare. Vårt mål är väl att ha en bra spelidé och kunna göra något bra utav det.

LÄS OCKSÅ: VSK:s damsatsning fortsätter – värvar två guldhjältar från Kareby

21-åringen blev Söråkers skyttedrottning den gångna säsongen, med 12 mål i grundserien och fyra i kvartsfinalen. Nu tar hon beslutet att lämna sin moderklubb.

– Jag tycker att det känns jobbigt, det gör det. Det har varit ett väldigt svårt val. Jag hoppas att jag inte kommer att ångra mig när jag väl har flyttat, men jag har haft det väldigt bra här och bandyn har blivit väldigt stor i Söråker.

Vad tror du om deras chanser nästa säsong?

– Det kommer några duktiga underifrån som jag hoppas kunna täcka upp för det jag har gjort tidigare. Man tappar ju en målskytt, men jag hoppas att Söråker kommer att klara sig kvar i elitserien, jag hoppas att det kommer gå så bra som möjligt för dem.

Malin Persson spelar även fotboll parallellt med bandyn. Hennes lag IFK Timrå spelar i division 1 den här säsongen, och Persson siktar på att fortsätta spela där iallafall till hösten, när flytten går till Västerås.

– Jag får se, jag spelar på somrarna så mycket jag kan, jag tycker att det är bra träning och att det håller suget upp för bandyn också. Men sedan får vi se hur det blir med det, om jag kommer hem och spelar här eller om jag hoppar fotbollen helt.

LÄS MER:

Söråkersstjärnan Malin Persson världsmästare – hyllas av förbundskaptenen efter finalen

Landslagsspelaren om flykten från SAIK: "De sviker laget"

Därför lämnar Camilla Andersson SAIK för Skutskär: "Man har tagit oss lite för givet"

Kollapsade i höstas – löftet berättar om kroniska sjukdomen: "Var tur att jag föll ihop"

Mer läsning