Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1–1 i bortdömda mål: "Det var tufft dömt"

/

Johan Esplund fick ett drömmål bortdömt – och SAIK-backen Joakim Bergman blåstes av för hög klubba. Rättvist, eller?
– Hade jag gjort samma sak i eget straffområde hade inte domaren blåst, säger Bergman.

Annons

Joakim Bergman föste in en hörnretur och såg ut att ha klubban nånstans i axelhöjd där gränsen går. Hade målet godkänts hade det varit ett tillskott i SAIK:s kvitteringsjakt i slutet på matchen.

Men domaren Mikael Karlsson dömde bort målet för hög klubba.

Felaktigt, tyckte Bergman själv.

– Det hade inte blivit straff om jag hade gjort samma sak framför eget mål, det är jag rätt säker på. Så det är tufft dömt.

Å andra sidan fick Johan Esplund ett riktigt drömmål bortdömt i den första halvleken, när han på egen hand åkte rakt igenom nästan hela SAIK-laget och slog bollen i mål. Men VSK-anfallaren Jonas Nilsson blåstes av för obstruktion, bedömningen var att han störde Abbe Bodin i SAIK-målet.

– Det var otroligt synd. Jag blev så glad av målet, jublade ordentligt och blev skapligt frustrerad när det dömdes bort. Jag försökte glömma det, men det var svårt, säger Esplund till TT, och han fick stöd av Radiosportens expertkommentator Magnus Muhrén, som tyckte att målet borde ha godkänts.

Abbe Bodin:

– Det var nån som blockade mig, så jag tycker att domaren gör rätt. Men jag trodde inte att han skulle blåsa för det, det trodde jag inte.

SAIK-försvararna Joakim Bergman och Linus Pettersson har varit bra hela säsongen, och finalen var inget undantag. Men i det ödesdigra 5–2-målet till Västerås var båda inblandade, när Linus Pettersson åkte framför Bergman, som missade en höjdboll som sedan friställde Jonas Nilsson.

– Jag får ta på mig det målet, det är ändå jag som ligger längst bak och inte ser att Nilsson kommer upp bakom mig. Jag hade först tänkt släppa bollen helt, säger Joakim Bergman.

Mer läsning