Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring gjorde debut i elitserien för Broberg: "Det gick sjukt snabbt"

/

Broberg missar slutspelet för första gången på väldigt länge.
Men en ljusglimt inför framtiden är Mathias Hallberg som gjorde elitseriedebut mot Vetlanda.
– Det var roligt så klart. Men det gick sjukt snabbt, säger 15-åringen.

Annons

Martin Söderberg, Filip Skoglund, Joakim Jonsson och även målvakten Dennis Wasberg tvingades på grund av sjukdom lämna återbud till säsongens sista match på Hällåsen. Det fick Mathias Hallberg på tisdagsmorgonen ett telefonsamtal från den assisterade tränare Patrik Fryklund. Det dröjde en bra stund innan tränaren Fredrik Rexin gav honom chansen. Men i den 83:e minuten klev han in på isen och gjorde sitt första byte någonsin i elitserien.

– Det känns skönt och var roligt så klart. Men det var hårt. Det gick sjukt snabbt om man jämför med var jag spelat med tidigare, säger Hallberg.

Till vardags spelar 15-åringen i P16-laget och i klubbens utvecklingslag i division 1. Han har även meriter från P15-landslaget där han förra säsongen fanns med i två landskamper mot Finland. I och med debuten siktar Hallberg på att ta en plats i Brobergs trupp inför nästa säsong.

– Det är i alla fall målet. Jag går i nian och ska gå kvar gymnasiet i Söderhamn. Det blir ju också en hall här till nästa år, säger han.

Tränaren Fredrik Rexin säger:

– Det blev lite sent inhopp kanske. Men det är roligt för honom och jag hoppas det ger lite energi inför sommaren att gnugga på. Han kommer att var med och träna med oss framöver. Jag var själv 15-16 år när jag fick chansen och det var jäkligt roligt. Både han och (Edvin) Wigren har varit med och kört lite med oss under uppehållet.

LÄS MER: Så gick Broberg–Vetlanda minut för minut

Själva matchen var länge mycket jämn. Men under sista kvarten gjorde redan slutspelsklara Vetlanda ett ryck och vann till slut med 6–3. Broberg fick en chans att skapa lite nerv efter en straff. Robin Redin skrinnande fram för att göra sitt första seriemål någonsin för i Brobergströjan – men målvakten Christian Boman fick ut ett ben och räddade.

– Vi hade inte energin och hade inte de sista procenten för att komma i kapp, säger Fredrik Rexin.

Det är första gången sedan 2004 som Broberg inte finns med i kvartsfinal. Avståndet upp till Vänersborg på den åttonde och sista slutspelsplatsen är fyra poäng efter 26 spelade omgångar.

LÄS MER: Definitivt klart – Broberg missar slutspel: "Vi har inte spelat tillräckligt bra"

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning