Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åringens pangdebut i Västerås – mål efter första bolltouchen: "Mäktigt att få känna på atmosfären"

Västerås 17-åring Linus Björklund har inte tränar med A-laget sedan i februari. På tisdagen fick han chansen i träningsmatchen mot Sirius, och redan efter nio minuter gjorde han matchens första mål. – Det här var ett ganska stort delmål som bandyspelare. Att få chansen var extremt roligt, säger Linus Björklund.

Annons

Västerås var inte särskilt nöjda med insatsen i tisdagens träningsmatch, där det blev förlust med 6–4 mot Sirius.

Något som dock gladde var juniorerna som fick chansen när ordinarie spelare saknades. Linus Wallentinsson, Niklas Gifting och Linus Björklund hyllades av VSK-tränaren Michael Carlsson efter matchen.

– Det var en svår match för dem att komma in i. Samtidigt gjorde de riktigt bra insatser alla tre. De bidrog med fart, hårt jobb och vilja. De ville verkligen vara med och spela. Ett stort plus till dem.

Linus Björklund.

Allra mest stack 17-årige Björklund ut. Anfallaren satte 0–1 till VSK redan efter nio minuter av sin debut – med sin allra första bolltouch i matchen.

– Vi hade precis gjort en omvändning och då kom (Jesper) Norrman i öppet läge och la en backhandpassning mellan halven och backen. Jag fick friläge och satte den enkelt till höger om målvakten. Det kom lägligt, säger Björklund.

LÄS OCKSÅ: Han vinner skytteligan i elitserien enligt oddsen – och de är främsta utmanarna

Vad tänkte du när bollen gick in?

– Självklart riktigt skönt, och man byggde upp självförtroendet som man hade nytta av under resten av matchen.

Vad sa lagkamraterna efter målet?

– De blev glada för min skull, för det här är ändå ett ganska stort delmål som bandyspelare.

Vad säger du om debuten i stort, hade du kunnat drömma om en bättre?

– Det kändes ungefär som jag hade förväntat mig. Det var en ganska behaglig debut. Lite tråkigt att vi förlorade och inte fick spelet att stämma, men jag är ganska nöjd. Väldigt skönt att få göra mål och ha debuten avklarad, säger Björklund, som tillhör J18- och J20-laget till vardags.

Ffaktum är att han inte hade tränat med A-laget inför träningsmatchen.

– Nej, jag har inte tränat något med dem den här säsongen. Senast jag gjorde det var i början av februari förra året. "Micke" ringde upp mig och frågade ifall jag hade möjlighet att vara med på matchen. Man blev självklart förvånad, men också riktigt taggad.

LÄS OCKSÅ: Ted Bergströms mardröm – historien upprepade sig i landslagscomebacken: "Som en flashback"

På sikt är målsättningen att ta en plats i Grönvitts A-lag - men Björklund har inte bråttom.

– Det är ingenting jag förväntar mig i år direkt. Jag har ju tre år kvar i juniorbandyn, men efter det hoppas man självklart på att ta en plats. Att få chansen var extremt roligt och jag hoppas få möjligheten att vara med på fler träningar framöver, säger han.

Någon spelare i A-laget som du fick lira med i dag som du har tittat lite extra på tidigare?

– Tobias Holmberg har ju alltid spelat medan jag har varit och kollat på A-lagets matcher och det är klart att man ser upp till honom. Vi har väl ungefär samma position. Man blev lite "starstrucked" när man kom in i omklädningsrummet. Det var mäktigt att få känna på den atmosfären.

LÄS OCKSÅ: Sju veckor kvar till elitseriepremiär – så är draget runt ditt favoritlag

Mer läsning