Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Wijk om dubbla hörnvarianterna som sänkte Tillberga: "Det var inte direkt planerat"

/

Broberg var riktigt illa ute hemma mot Tillberga.
Men två sena hörnvarianter räddade två poäng åt Söderhamnslaget.
– Det vart lyckat den här gången, säger Adam Wijk, målskytt båda gångerna.

Annons

Tillberga pressade Broberg in i det sista när lagen drabbade samman på Hällåsen på fredagskvällen. Gästerna vände underläge 0–1 till ledning 3–1 inom loppet av åtta minuter i den andra halvleken.

Tillbergas snabba vändning tvingade Brobergstränaren Fredrik Rexin att ta timeout för att samla sina till synes förvirrade styrkor.

– Vi försökte lugna ner oss och sa att vi skulle fortsätta köra på det som vi hade sagt, säger Adam Wijk.

Men hans Broberg hade förtvivlat svårt att skapa några heta chanser. Både i den trista och tempofattiga första halvleken, och i upptakten av den andra.

– Jag vet inte vad som händer. Vi blir passiva och hittar inga lösningar alls. Vi har bra koll i defensiven i första, men vi har inga nycklar alls i offensiven, säger Wijk.

Läs mer: Tillbergas 19-årige målvakt nära drömdebut: "Det här har man väntat på hela livet"

Det såg länge riktigt illa ut för hemmalaget, som dock fick kontakt när skyttekungen Martin Söderberg på hörna dundrade in sitt andra mål för dagen. Och de fasta situationerna skulle få en helt avgörande roll, när Broberg sänkte Tillberga med två hörnvarianter.

Först i den 81:a matchminuten – fram till 3–3.

Sen i den 93:e matchminuten – fram till matchavgörande 4–3.

Avslutare och målskytt båda gångerna blev Adam Wijk.

– Det var jäkligt skönt, det var inte direkt planerat för det var lite halvdåliga hörnor tror jag. Men det vart lyckat den här gången, säger matchvinnaren.

Tillberga var tre man mindre på isen efter flera sena utvisningar, när ni avgjorde. Hann ni prata om vad som var bäst på den avslutande hörnan – en spelvariant för att luckra upp eller ett skott mot en glesare mur?

– Det är både och, det är både bra att spela och att skjuta. Planen var att skjuta, men det vart ju spel ändå. Och det gick vägen den här gången, jäkligt skönt.

Segern var välkommen för ett Broberg i stort poängbehov. Dubbelmötet med Tillberga resulterade slutligen i fyra välbehövliga poäng.

Någonting som självklart var målet för Broberg på förhand.

– Vi sa det innan, det här får se ut hur fasen det vill, fyra poäng skulle vi ha på de här två matcherna. Nu satt det väldigt långt inne, men vi har de fyra poängen. Det känns riktigt bra att gå till julvila med det.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Mer läsning