Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt ljusare läge för Broberg inför World cup: "Självklart blir cupen jätteviktig"

Brobergs försäsong har till stora delar handlat om sjukdomar och skador.
Men inför World cup i Sandviken ser läget betydligt bättre ut .
– Vi får med oss mycket energi bara genom att vi kommer ha fullt lag på papperet, säger Martin Söderberg.

Annons

Skyttekungen – med totalt 44 mål i elitserien förra säsongen – har precis som många andra i laget legat sjuk under en tid på försäsongen. Han missade bland träningsmatchen mot Nefyanik för en vecka sedan. Men inför World cup, som inleds på torsdagen, börjar Brobergs extremt utsatta läge att ljusna.

– Vi får med oss mycket energi bara genom av att vi kommer ha fullt lag på papperet. Och det har vi inte varit än. Nej, känslan är bra. Och vi känner oss hyfsat redo, säger Martin Söderberg.

Tränaren Ola Grönberg.

– Vi har inte fått några bakslag sedan träningen i måndags. Och jag har nog tillgång till samtliga spelare. Men konditionsmässigt är det lite varierande kvalité med tanke på att på alla sjukdomar och skador, säger han.

LÄS MER: Rena sjukstugan i Broberg: "Aldrig varit med om något liknande"

Martin Söderberg.

Broberg var för första gången på länge inte kvalificerad att vara med i Svenska cupen, som spelades för två veckor sedan. Därför blir World cup också den första riktiga turneringen och även testet för Söderhamnslagets del inför elitseriepremiären, bara drygt två veckor bort.

– I vissa matcher vi har hittat många bra saker som vi känner oss trygga med. Och det känns som vi kommit en bit på väg. Sedan är det förstås också fler bitar som ska falla på plats.

– Och självklart blir cupen jätteviktig. Här får vi minst tre tuffa matcher, säger Martin Söderberg.

LÄS MER: Dammbro om sin nya roll: "Det känns bättre och bättre"

Förra året tog sig Broberg vidare från gruppspelet. Men sedan tog det stopp mot det blivande finallaget Sandviken efter förlust med 2–4 i kvartsfinal. I årets turnering väntar i tur och ordning Västerås, Edsbyn och Dynamo Moskva.

– Det är lika tufft som vanligt. Västerås och Edsbyn ligger en bit före både när det gäller träningar och matcher. Men det känns mest bara kul och det är sådana matcher som vi behöver.

I förhandssnacket är det många som inte ger Broberg några större chanser att ta sig vidare från gruppen.

Martin Söderberg svarar:

– Så brukar det vara. Men det är inget som säger att vi inte kan gå vidare från gruppen. Vi tror på det själva. Sen krävs det förstås jätteprestationer båda dagarna för att lägga grunden till det.

FAKTA: Broberg i World cup

2015: Trea i gruppen, utslagen i kvartsfinal mot Sandviken.2014: Utslagna i gruppspelet.2013: Utslagna i gruppspelet.2012: Utslagna i gruppspelet.2011: Tvåa i gruppen, utslagna av Sandviken i kvartsfinal.

Mer läsning