Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson inför "fyrapoängsmatchen" på Skarpe Nord: "Kan vara mörkt, blåsigt och kallt"

/

De två senaste matcherna har Edsbyn hittat tillbaka till den defensiva tryggheten.
Ett vapen som man nu vill använda till att hänga av Kungälv – då man tar sig an laget på beryktade Skarpe Nord.
– Visst kan det vara lite mörkt, blåsigt och kallt, men man får göra det bästa av det, säger Hans Andersson om arenan på västkusten.

Annons

>>> Bandypuls TV-sänder Kungälv–Edsbyn kostnadsfritt!

Sju omgångar återstår av elitserien. För Kungälvs del handlar dessa om att försöka äta upp gapet till lagen ovanför slutspelsstrecket.

För Edsbyns del, inför den 20:e omgången på åttonde plats i tabellen, handlar det i stället om att hålla lag som Kungälv bakom sig.

Inför mötet de två emellan på onsdagskvällen skiljer det fem poäng mellan lagen.

– Alla matcher är viktiga just nu, men det är klart att det här är en klassisk fyrapoängsmatch, säger Edsbyns Hans Andersson, väl medveten om poängens kanske lite extra stora tyngd.

Hans lag har de två senaste omgångarna hittat tillbaka till vinnarspåret genom 7–0 mot Sirius och 8–2 mot Kalix.

Läs mer: Erik Persson felfri mot Sirius – höll nollan

Läs mer: Doldis klev fram när Edsbyn körde över Kalix

Men framför allt har man hittat tillbaka den defensiva tryggheten som fanns i fjol, då laget slutade trea och släppte in minst mål av samtliga lag i serien.

– Det är väl den nivå som vi ska komma upp i. Och det har vi gjort riktigt bra, det är defensiven som vi har styrt upp. Vi vet vad vi ska förvänta oss av varandra och vi har fått ihop det. Vi åker inte så mycket i onödan, säger Hans Andersson, som vanligt till vänster i Edsbyns fyrbackslinje.

Därifrån har han inte bara hittat rätt i det defensiva. Mot Kalix tillhörde han hemmalagets främsta spelare, och svarade för en rad fina framspelningar när Edsbyn gång på gång hotade Kalix på djupet. Två av Anderssons passningar gav även poäng i protokollet i form av assister.

Någonting som präglat Hans Anderssons säsong. I passningskungen Joel Edlings skadefrånvaro är Andersson Edsbyns näst främste framspelare den här säsongen.

– Det har känts ganska jämnt i år tycker jag, jag har inte haft de jättehöga topparna men inte heller de djupa dalarna. Det har flutit på bra, i en ganska hög nivå måste jag säga.

Läs mer: "Kanske det enda som Edsbyn grämer sig över"

Beryktade Skarpe Nord är 33-åringen väl bekant med sedan sina många säsonger i elitserien. Det handlar alltså om arenan där inte ens hemmalaget självt vill spela, som Kungälvs Mikael Lindberg uttryckte det i en tidigare intervju med tidningen Bandyportföljen.

– Haha, det är väl vad man gör det till. Visst kan det vara lite mörkt, blåsigt och kallt, men man får göra det bästa av det, säger Hans Andersson, fast besluten om att hans pånyttfödda Edsbyn ska vända hem med två poäng och ett större gap till jagande Kungälv.

– Vi åker ner för att vinna, vi ska ner och ta den här matchen.

Mer läsning