Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson om Villas första förlust: "Edsbyn tuggar ju bollar"

/
  • En sällsynt dyster afton för Daniel Andersson i hemmahallen – förlust mot Edsbyn (1–3) inför nära tretusen åskådare.

Daniel Andersson bombade in matchens första mål.
Men sedan var det slut på det roliga i Sparbanken Lidköping Arena.
– Vi möter ett defensivt otroligt bra lag, säger den 32-årige mittfältaren efter säsongens första förlust – och den första mot Edsbyn sedan 2011.

Annons

Edsbyn har länge varit något av en favoritmotståndare för Villa Lidköping.

Som har vunnit hela elva av senaste tretton möten med hälsingelaget.

De djupaste spåren har satts i slutspelet, där Villa skickat ut Edsbyn med tre raka matcher i två raka kvartsfinalserier.

Möjligen har laget tappat det mentala övertaget efter onsdagens täta och spännande kamp inför 2 903 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena.

– Nja, det vet jag inte, det är inget man tänker på som spelare. Vi är starka hemma och gör en bra match även i kväll, första halvlek var kanske säsongens bästa, säger Daniel Andersson.

Det var efter en jämn första halvtimme som Andersson satte fart från högerkanten, elegant drev förbi tre spelare och drog ett skott från halvdistans förbi ett dubbeltäck till 1–0.

– Tja, det var mer ett sånt där berömt skitmål som studsade in, även om förarbetet ju var ganska bra, säger Andersson om sitt andra mål försäsongen.

– Visst kan det vara skoj att hänga några mål, men det viktigaste är att vinna matcher. Dessutom har jag en ny roll numera, och kommer inte till lika många givna lägen, säger den rutinerade profilen – som numera har sin utgångspunkt till vänster på mittfältet, och strax bakom radarpartnern Johan Esplund.

– Jag går lite djupare även offensivt, och har mer att levererar bollar. Därmed blir det lite längre från mål också, och det tar ju kraft. Men jag trivs bra med rollen, det gäller att anpassa sig och hitta ny inspiration.

Nu hade ändå Daniel Andersson, en av de vassare i hemmalaget, flera fina lägen att öka på målskörden.

Men självuppoffrande motståndare ville annat.

– Jag hade tre riktigt bra målchanser, men det är svårt att göra mål när en sådan som "Väli" (Daniel Välitalo, back i Edsbyn - reds.anm) tuggar upp bollen med käften. Alltså, han ville bara ta den med truten och svälja den bollen, säger Andersson, klart imponerad av Edsbyns täta defensiv.

– Edsbyn gör en väldigt bra match där de jobbar stenhårt för varandra. Vi vill ju bjuda på mer, fler målchanser och fler mål. Men samtidigt gör ju Edsbyn bra saker för att vi inte ska klara det. Jag tycker nog de vann rättvist ikväll, säger en generös Daniel Andersson.

Men han kan också se att en helt annat matchutveckling hade varit tänkbar.

– Hade de inte fått en snabb kvittering, och om matchbilden fortsatt med att gick lite hårdare med fler med framåt – då hade Edsbyn inte åkt härifrån med någon poäng med sig.

Daniel Andersson är ändå såklart nöjd med starten på säsongen.

– Vi har att plantera ett nytt spel, det tar sin tid. Men efter en rätt eländig försäsong har vi hittat en ny växel, och det mot idel topplag.

På fredag väntar ett nytt toppmöte värt namnet för Villa Lidköping, när tabelltvåan tar sig an ettan Sandviken i Göransson Arena.

– Det blir skoj, bara att studsa upp direkt, säger en optimistisk Daniel Andersson.

Mer läsning