Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Ljus skrev på för LBK

/

Andreas Ljus är klar för spel i Ljusdal igen.
– En moderklubb är alltid en moderklubb, säger den 19-årige mittfältaren, som gjorde ett gästspel i Falu BS i vintras.

Annons

Andreas Ljus värvades hem till Ljusdal från bandygymnasiet i Edsbyn. Men under säsongen som gick fick han sparsamt med speltid av tränaren Patrik Larsson – och gick därför till Falu BS efter jul. Ett lag som överraskade stort och tog sig till elitseriekval, och mötte bland andra just Ljusdal.

– Det var riktigt bra där måste jag säga. Jag trivdes, säger Andreas Ljus.

Men på onsdagsförmiddagen var han hos Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson på kansliet och undertecknade ett nytt avtal över ett plus ett år med LBK.

– Det är både mycket och lite som spelar in. Men en moderklubb är alltid en moderklubb, säger Andreas Ljus, som till en början var rätt avigt inställd till en återkomst i Ljusdal.

– När jag började prata med Patrik (Larsson) igen så kändes det lite så där i början. Men sedan har det blivit klarare och klarare, säger han.

Vad har blivit klarare?

– Nej, men hur min roll kommer se ut och vad vi vill.

Hur är det då?

– Haha, det vill jag väl inte gå in på... Nej, men allsvenskan är en lägre nivå och man får väl mer tid att utvecklas.

Ljusdal har tappat flera tunga namn efter degraderingen. Att Andreas Ljus kommer få ett större ansvar kommande säsong i allsvenskan är ingen hemlighet.

– Det är annorlunda nu, och alla vi unga ska väl till och visa något, säger Andreas Ljus, som återförenas med bland andra sin yngre bror , anfallaren Filip Ljus.

Mer läsning