Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andrej Pasjkin ska skapa arbetsro i Hammarby: "En blandning mellan svensk och rysk bandy"

Efter en turbulent och stormig säsong blickar Hammarby framåt. Man gör det med den ryska guldtränaren Andrej Pasjkin vid rodret. – Jag vill få till en bra blandning mellan svensk och rysk bandy, säger han.

Annons

Det stod mellan Hammarby ett erbjudande från en rysk klubb. Andrej Pasjkin valde Stockholm och uppdraget som innebär att skapa arbetsro i en förening där det har stormat rejält den senaste tiden.

LÄS MER: Johan Willes talar ut om tränarkarusellen i Hammarby

Det är just det som är det första målet för Andrej Pasjkin, när han första maj tar över som huvudansvarig i Hammarby. Att få alla inom klubben att dra åt samma håll.

– Det är vuxna människor, om man vill fortsätta att spela så måste man prioritera laget i första hand. Jag ska försöka se till att vi alla drar åt samma håll, säger han om att komma in det läge som Hammarby befinner sig i.

I Hammarby kommer Andrej Pasjkin att få träna sin son Misja Pasjkin, som på bilden jublar efter ett mål på Zinkensdamm den gångna säsongen.

Ingen kan ifrågasätta den rutin och erfarenhet som Andrej Pasjkin tar med sig in till det nya uppdraget. Hans spelarkarriär inleddes i Jenisej och under den aktiva karriären vann han hela nio ligaguld med klubben. För Ryssland blev det 44 landskamper, och lika många mål.

LÄS MER: Kalle Mårtensson vill visa att han har mer att ge i Hammarby

Som tränare har han lett Jenisej till ytterligare två guld, 2013 och 2014. Som assisterande tränare för det ryska landslaget kan han även titulera sig dubbel världsmästare.

Om Andrej Pasjkin kan sätta samma guldprägel på Hammarby återstår att se.

– Hammarby är ett bra lag, och har alltid kämpat där uppe i tabellen. Jag vill få till en bra blandning mellan svensk och rysk bandy. Och förbättra fasta situationer. Men det första är att alla måste sitta på samma tåg och dra åt samma håll.

Vad säger du om spelartruppen?

– Jag har inte fått listan än, vilka som är klara och vilka som är frågetecken. Som jag fattar det är tolv spelare klara och Hammarby arbetar med några till.

LÄS MER: Därför tackar Per Fosshaug nej till Hammarby

Andrej Pasjkins kontrakt är skrivet på ett år och Hammarby bandys ordförande Jens Göthberg är nöjd med värvningen.

– Jag är glad över att vi har lyckats knyta till oss en sådan välmeriterad tränare inför kommande säsong. Andrejs unika erfarenhet kommer att kunna utveckla vårt bandyspel en nivå ytterligare och ge hela klubben en spännande injektion, säger Göthberg.

Mer läsning