Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändringen i Svenska cupen – som gynnar VSK: "Då blir vi riktigt vassa"

Nytt för årets upplaga av Svenska cupen i bandy är att man kommer spola isen i halvtid. Något som VSK:s Simon Folkesson inte har reflekterat över tidigare.
– Jag har inte ens tänkt på det, säger han till VSK-podden.

Annons

Simon Folkesson

Simon Folkesson har inte spelat jättemånga upplagor av Svenska cupen. Men har redan hunnit skapa sig goda minnen från turneringen.

– Jag har inte spelat den så många gånger, tre gånger tror jag. Jag har väl bäst minne från förra året då vi vann. Det är en skoj och bra turnering, skönt att komma igång, köra lite och känna på varandra, säger han.

Nyheten för i år är att samtliga lag de åtta bästa lagen i förra årets serie har valt att ställa upp – samt att isen kommer spolas under halvtidsvilan. Vilket den inte gjort tidigare år. Simon Folkesson har inte reflekterat över det tidigare och tycker att det kan gynna Grönvitt.

– Jag har inte ens tänk på att de inte har spolat i halvtid. Men om det är så kommer vi bli vassa, då blir vi riktigt vassa i år, det kan jag säga, skrattar Folkesson som ser fram emot att möta VSK:s ständiga antagonister i Sandviken.

– Det ska bli kul, Sandviken är alltid roliga att möta. Det blir tuffa matcher med mycket prestige, det har ju varit väldigt tuffa matcher de senaste åren.

Under försäsongen har VSK drabbats av en rad skador på viktiga spelare, Janne Rintala och Stefan Edberg körde ihop med varandra, Simon Jansson har varit skadad och värst har det varit för Ted Bergström som åkte på en knäskada i en landskamp. Folkesson menar att alla skador har gjort att säsongen blivit aningen hackig men att det finns mycket lovande spelare som fyller på underifrån.

– Vi är ganska bred trupp så det kommer in spelare underifrån och gör det väldigt bra. Men visst hackar det lite, mot Sirius hade vi många borta och då blir det lite nytt. Men på träningarna så tycker jag att vi har så bra tempo så där spelar det inte så stor roll. Men på matcher kan man märka av det. Mot Villa var de flesta tillbaka och då klaffade det igen.

Vet alla juniorer som kommer upp exakt hur ni ska spela?

– Jag tror det, man försöker väl ha en tråd rakt igenom i ungdomslagen också så att alla ska spela samma. Sen är det ju svårt som junior att komma upp och göra rätt saker. Det enda de kan göra är att komma in och kämpa och visa att de vill ha boll och lite så där. De som var med var riktigt kul att se för de kommer bli riktigt bra allihopa, säger Folkesson till VSK-podden.

Mer läsning