Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallaren om skadehelvetet: "Jag fick krypa till toaletten..."

/

Ljumsken, axeln, ryggskott, diskbråck. Skadorna har avlöst varandra för Pekka Rintala under de senaste åren.
Nu berättar han om mardrömssmärtan förra året.
– Jag brukar ha hög smärttröskel, men det där alltså ... det önskar jag inte ens min värsta fiende, säger han till ttela.se.

Annons

Efter flera års skadeproblem är Pekka Rintala äntligen hel och frisk igen. En speciell rehabilitering har gjort Tillberga-anfallaren starkare och säkrare än på flera säsonger. Och bandyn känns roligare än på länge.

Så var det inte förra året, eller säsongerna innan det. Då drogs nämligen Pekka Rintala med skadeproblem som han inte önskar att någon annan ska behöva uppleva.

– Jag drog ljumsken för två år sedan, jag har haft problem med ena axeln och förra säsongen åkte jag på ryggskott och diskbråck. De senaste säsongerna har inneburit mycket rehab, säger han och berättar om förra årets mardrömssmärta.

– Jag fick ligga på stenhårt underlag och när jag skulle till toaletten fick jag krypa dit. Jag brukar ha hög smärttröskel, men det där alltså ... det önskar jag inte ens min värsta fiende.

LÄS MER: SKADEKOLLEN: Här är alla skador inför premiären

Den tidigare Vänersborg- och Västeråsspelaren kommer, om han är frisk och hel, bli en av huvudfigurerna i årets Tillberga. Ett lag som under förra säsongen endast mäktade med fyra poäng på 26 matcher.

– I första hand siktar vi på förnyat kontrakt. Vi har en spännande trupp och vi börjar få ihop lagdelarna. Vi blir bara bättre och bättre hela tiden.

LÄS MER: Kraftig dimma förstörde Brobergs premiär

LÄS MER: Hammarbys hemmapremiär i fara – klubben kan förlora över 100 000 kronor: "Är inte alls bra"

Mer läsning