Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkhipkin går "all in" på bandyn

/

Vadim Arkhipkin var inte helt nöjd med vad han presterade i Champions cup.
Men sedan en tid tillbaka är det bara bandy som gäller för Brobergs mittfältare.
– Jag vill ge den en ordentlig chans, säger 25-åringen inför Svenska cupen.

Annons

Kvällstid i ishallen på Hällåsen i Söderhamn. Broberg har precis avslutat ett av många träningspass under försäsongen. Vadim Arkhipkin sätter sig i avbytarbåset och säger:

– Det är ändå kul att träna på rink när man får tänka på att ha ett snabbt passningsspel. Det behöver vi i det här laget, säger han.

Arkhipkin kom tillbaka till Broberg inför förra säsongen på jakt efter mer speltid efter tre år som heltidsproffs i Dynamo Moskva. Han fick direkt stort förtroende som mittfältskreatör och i våras förlängdes kontraktet med Söderhamnsklubben i ytterligare två år.

– Det gick skapligt. Men jag känner också att jag kunde ha gjort många matcher bättre. Jag vill höja min lägstanivå, säger han självkritiskt.

Läs mer: "Arkhipkin klar för två nya år"

Vad gör du när du inte spelar bandy?

– Jag har jobbat som målare sedan i april och trivdes riktigt bra. Men just nu brinner jag mer för bandyn och vill jag ge den en ordentlig chans.

Därför blir det precis som förra säsongen en heltidssatsning på bandyn under vintermånaderna.

– Nu kan jag köra två pass om dagen om jag vill. Får se om jag kanske söker någon skola senare.

Det var också ett tag sedan han var på besök i sin gamla hemstad Moskva. Där bor fortfarande hans pappa Vjacheslav "Slava" Arkhipkin som har en lång bandykarriär bakom sig i både Ryssland och Sverige.

– Men nästa sommar måste jag komma i väg och hälsa på både honom och mormor.

Hur mycket bandy snackar ni under säsongen?

– Det blir en hel del. Vi pratar på Skype för det mesta, men det bli även en del samtal och sms. Han frågar hur jag tänker innan matcherna och efter hur det gick och så.

Fredrik Rexin är ny tränare för året i Broberg. På frågan om vi kommer att se ett annorlunda Broberg jämfört med under förra säsongen, svarar Vadim Arkhipkin:

– Vi pratar om lite andra saker än när Svenne (Olsson) var tränare. Jag ser fram emot säsongen jättemycket. Det blir lite nytänkt. Vad kommer du att se senare. Det är några detaljer i spelet som vi försöker få till.

Läs mer: "Arkhipkin känner ingen press"

Vad har Rexin sagt om din roll i laget?

– Det är en liknande som förra säsongen. Jag började Champions cup lite halvknackigt, men sedan flöt det på bättre och jag kände mig lättare i kroppen. Det är den känslan som jag vill försöka ha hela tiden.

Vad säger du om Brobergs försäsong så här långt?

– Vi började med några förluster. Men på något sätt känns det ändå bättre jämfört med förra året och jag känner mig tryggare.

Vad har du för tankar om elitserien i år?

– Det är klart att det som vanligt kommer bli tight. Men vi ska vara med minst lika högt upp som tidigare.

Nu är det dags för Svenska cupen i Lidköping, den andra av tre försäsongscuper. Förra året kom Broberg på tredjeplats. När gruppspelet startar på fredag väntar i tur och ordning Edsbyn, Västerås och Vänersborg. De två bästa lagen går vidare till semifinal.

– Med en ny tränare och några nya spelare är det i första hand mot serien vi siktar. Men gör alla bara det de ska och utför sina roller kommer det att gå bra, säger Vadim Arkhipkin.

Läs mer: "Bra avslutning på lyckad cuphelg"

Mer läsning