Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkhipkin inför annandagen: "Tänker bevisa att vi är ett bättre lag"

/

Glad över de senaste två segrarna.
Men inte helt nöjd med prestationen och tabelläget så här långt.
– Vi måste få ihop spelet i 90 minuter. Det är vad det handlar om, säger Vadim Arkhipkin.

Annons

På lördag reser Broberg de drygt nio milen till Sandviken. Det är första gången sedan 2011 som de båda lagen ställs mot varandra på annandagen. Och det är en tillställning som har alla förutsättningar att bli riktigt bra.

Saik räknar med ett stort intresse kring matchen och en siffra i bästa fall ända upp mot 3 000 åskådare.

LÄS MER: Så ser publikprognosen ut på ALLA arenor inför annandagen

– Annandagen är kanske ännu större för vissa andra klubbar. Men det är klart speciellt när blir lite extra folk som är hemma och hälsar på under julhelgen. Det ska bli roligt att spela i Sandviken under tak och med bra is framför allt, säger Vadim Arkhipkin.

Du saknar inte Ljusdal?

– Nej, fast det hade varit ännu roligare att spela mot Bollnäs. Jag kommer ihåg när jag precis hade kommit in i a-laget och vi hade en annandagsmatch mot Sandviken. Men då spelade de fortfarande utomhus.

Hur gick det den gången?

– Det minns jag faktiskt inte. Nu ska vi ta revansch efter prestationen vi gjorde hemma på Hällåsen. Vi tänker bevisa att vi är ett bättre bandylag.

Poängen som står på spel är förstås betydelsefulla. Broberg är i allra högsta grad med i snacket om en slutspelsplats. Men en tung period med dåliga resultat på planen gör att laget ligger på tiondeplats i tabellen. De dubbla segrarna mot Tillberga innan jul kom lägligt och kan vara en nytändning.

– Att vi ligger där vi ligger hade jag inte räknat med. Vi är ett bättre lag än så. Sen har det påverkat lite grand att vi hade många spelare skadade. Det är svårt att komma i från.

LÄS MER: Dubbla hörnvarianterna sänkte Tillberga: "Det var inte direkt planerat"

Broberg har ännu inte vunnit mot ett topp-åtta-lag. Nu hoppas Vadim Arkhipkin på ett trendbrott i de närmaste fyra matcherna mot lag ovanför i tabellen under jul- och nyårshelgerna. Helst med start redan på lördag.

– Det är defensiven som ställt till det lite för oss. Det har gått lite upp och ner. Som hemma mot Sandviken i den första halvleken när inget stämde. I andra släppte vi bara in ett mål och gjorde fyra. Vi måste få ihop spelet i 90 minuter. Det är vad det handlar om.

LÄS MER: Broberg tappade matchen mot Sandviken före paus "Jag förstår inte vad som händer"

LÄS MER: Profilernas bästa annandagsminnen

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning