Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkhipkin känner ingen press

/

Hemmaplan brukar vara av stor vikt i ett slutspel.
Med ett utsatt läge måste Broberg dra nytta av att spela på Hällåsen.
Men Vadim Arkhipkin känner ingen press inför kvällens kvartsfinal.
– Det är lugnt faktiskt. Jag är bara mer taggad och revanschsugen, säger den formstarke mittfältaren.

Annons

1–3 på bortaplan i lördags betyder att Broberg hamnat i ett underläge mot Sandviken. Nu vänder kvartsfinalserien tillbaka till Söderhamn på tisdag kväll. Och trots förlusten är mungiporna uppåt i Brobergslägret.

– Det känns bra och jag längtar efter att spela. Vi skötte oss skapligt senast om man jämför med de tidigare matcherna, säger Vadim Arkhipkin.

Hur revanschsugna är ni?

– Väldigt mycket. Vi vet vi kan ta dem. Det känns inte alls omöjligt.

Vad fattades senast?

– Vi måste sätta våra lägen. Vi kan börja där.

Mycket av eftersnacket i lördags handlade just om Broberg oförmåga att ta till vara på de chanser som bjöds. Inte förrän i den 92:a minuten lyckades Ilari Moisala spräcka nollan bakom Martin Falk i Sandvikens mål.

Vadim Arkhipkin var en av målsumparna.

– Jag fick bollen av Robban (Dammbro) och den ska jag sätta. Så är det bara. Sådana lägen måste vi göra mål på i en kvartsfinal, säger han.

Brobergspelarna fick ledigt på söndagen och möttes sedan på måndagseftermiddagen för träning och genomgång. Arkhipkin är mycket väl medveten om betydelsen i kvällens match. Men han ser ingen anledning till att stressa upp sig i onödan.

– Det är lugnt faktiskt. Inte alls nervöst eller att vi känner någon press. Jag är bara mer taggad och revanschsugen. Men det är klart vi måste vinna för att gå vidare.

Var på planen måste slaget mot Sandviken vinnas?

– Det gäller att hålla koll (Erik) Säfström, (Daniel) Mossberg och deras lyft. Sen måste vi visa att vi är där och med pigga ben och fräscha huvuden kommer det att gå bra, säger Vadim Arkhipkin.

Mer läsning