Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkhipkin klar för två nya år

/
  • Vadim Arkhipkin blir Broberg trogen i minst ytterligare två år.

Vadim Arkhipkin tvekade inte ett ögonblick när frågan kom.
Nu har han skrivit på för två nya år med Broberg.
– Jag tror på laget och det känns skönt att få vara kvar.

Annons

Vadim Arkhipkin återvände till Broberg efter tre år i Dynamo Moskva och var med och lotsade laget till klubbens elfte raka kvartsfinal. Nu säger han att det inte fanns några tvivel på att stanna kvar i Söderhamn. Det nya kontraktet som skrevs under på tisdagen sträcker sig fram till mars 2017.

– Jag tror på laget och det känns skönt att få vara kvar. Det finns alla möjligheter för oss att ett steg till.

En vecka efter uttåget ur slutspelet börjar den värsta besvikelsen lägga sig och han kan i stället så smått blicka framåt mot nästa säsong. Arkhipkin menar att tiden talar för Broberg.

– Det behövs mer rutin. Vi yngre spelare måste växa på oss lite grand. Men det är några år kvar. Mellan 26 och 28 år börjar man bli en färdigutvecklad bandyspelare kan jag tycka, säger 24-åringen.

– Det skulle vara väldigt bra om alla blir kvar och sedan bygga vidare på det vi har. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna.

Vadim Arkhipkin har levt upp till förväntningarna, enligt Bandypuls bedömning. Han tog hem den så kallade stjärnligan före Jonas Nygren och ett annat nyförvärv inför säsongen i Adam Wijk.

– Det är roligt. Jag försöker göra mitt bästa på planen och hur det än är det kul att få beröm på sidan av också, säger Arkhipkin.

I kvartsfinalen tog det stopp direkt mot Sandviken i tre raka matcher. Hans förklaring till detta är lika kort som enkel.

– De var ett bättre lag helt enkelt.

Vadim Arkhipkin fortsätter:

– Ändå snubblade vi lite på mållinjen när vi kunde ta en topp fyra plats. Vi tappade onödigt poäng mot Tillberga och Ljusdal. Vi ska så klart också prestera bättre på vår egen hemmaarena. Jag vet inte. Vi var bra på bortaplan mot lag som spelar i en hall och det kanske tyder på någonting.

Vad tror du om ett hallbygge i Söderhamn?

– Jag hoppas verkligen det. Det är en sak jag vill uppleva nu när jag skrev på för två år. Det är viktigt att det kommer ett besked snart.

Mer läsning