Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åströms glädjebesked – hjärtat håller för full elitsatsning: "Allt är uppåt just nu"

Efter två månader på is har Edsbyns libero fått det kvittot han hoppats på – kroppen håller för en full elitsatsning.
Nu har han det dessutom på papper.
– Jag var iväg på koll förra veckan, och det är fritt fram nu, säger 33-åringen.

Annons

LÄS ÄVEN: "Får ångra det hela livet om jag inte provar"

I slutet av förra säsongen var det en stor skräll när Fredrik Åström helt plötsligt gjorde comeback i Edsbyn efter sin hjärtoperation. Men testet gick bra – och försvarsveteranen avslöjade att satsningen skulle fortsätta.

Edsbyliberon Fredrik

Och hittills har det skett utan några bakslag, snarare tvärtom.

– Jag var iväg på koll förra veckan och då gjorde de ultraljud på hjärtat. Läckaget är kvar men inte lika stort som tidigare och hjärtat har minskat i storlek efter operationen. Det var ett skönt besked att få, inte bara för bandyns skull utan för livet rent allmänt, säger Fredrik Åström, som bland annat fick göra ett maxtest med hög puls för att se hur hjärtat arbetar under såna förutsättningar.

LÄS ÄVEN: Mardrömsdygnen för Edsbyns libero

– Man har funderat nu efter ett halvårs träning om man är dum i huvudet och om hjärtat mår dåligt eller inte. Allt är uppåt just nu, läckaget får jag leva med och att hjärtfunktionen är nedsatt med 25-30 procent. Men det är fritt fram nu att anstränga sig med viss reservation.

Att Fredrik Åström är tillbaka på allvar har också gett Edsbyn fler alternativ. Ett naturligt steg med den tidigare liberon tillbaka i laget var att gå tillbaka dit efter två säsonger med en fyrbackslinje.

LÄS ÄVEN: Tunga beskedet för Åström

– Vi har inte pratat så mycket defensivt utan försöker mer få ihop en offensiv med ett nytt tänk där. Men visst tolkar jag det som att vi kommer köra med libero den här säsongen. Och det är ju tur att det är där jag spelar så man inte behöver köra slut på sig själv hela tiden, jag känner ju att alla andra orkar mer än mig, säger Fredrik Åström.

Hur nära full form är du?

– Man har känt sig ringrostig med klubba och boll och tajming. Men visst har det blivit bättre. Det är matcher jag behöver så Svenska Cupen blir rolig att spela, det blir kort och intensivt och bra träning för mig.

Mer läsning