Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande match väntar Ljusdal

/
  • LBK:s tränare Patrik Larsson tror på sitt lag inför avgörandet mot Gripen.
  • För att vara säker på att hänga kvar i elitserien måste LBK vinna sista matchen mot Gripen.

Ljusdals BK måste vinna sista matchen mot Gripen för att säkra elitseriespel även nästa år.
– Vi har varit med om liknande situationer tidigare år, och jag är övertygad om att vi kommer göra en bra match, säger tränaren Patrik Larsson.

Annons

Ljusdal har kniven mot strupen inför den sista kvalmatchen mot Gripen. Förlorar man krävs det att hittills nollade Falu BS vinner sin match mot Sirius. Annars är LBK:s sejour i högsta serien över för denna gång. Men tränaren Patrik Larsson tror på sina spelare inför avgörandet.

– Vi ska göra vårt för att vinna den här matchen. Spelarna har stor rutin av den här typen av matcher och jag är övertygad om att de kommer att prestera. De fattar allvaret i den här matchen, säger han.

Matchen borta mot Gripen, kvalpremiären 26 februari, förlorade Ljusdal med klara 0–4. Trots det var Patrik Larsson nöjd med stora delar av lagets insats.

– Mycket av det vi gjorde i den matchen vill vi göra nu också. Men den här gången måste vi vara mer effektiv. Trots att vi förlorade förra matchen tror jag på seger nu. Det är en ny match nu, och den här gången har vi hemmaplan. Det kommer att bli en tät och jämn match. Det kommer krävas mycket för att vinna den, säger han.

Mer läsning