Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backstjärnan Jocke Svensk efter tuffa perioden: "Fiasko om Edsbyn missar slutspel"

/
  • Edsbyns mittback Jocke Svensk ser positivt på framtiden igen efter segern i Uppsala.

Efter fyra raka förluster kom till slut en seger.
Så här säger Edsbyns backstjärna Jocke Svensk om det som varit – och den tuffa vägen mot slutspel.

Annons

Det är inte många gånger i modern tid som Edsbyn förlorat fyra matcher på rad. Men den trista sviten som inleddes 18 december i Vänersborg tog slut på Studenternas i Uppsala i tisdags då Edsbyn slog Sirius med 7–0.

Efteråt pratade spelarna om att defensiven hade högsta prio – något som exempelvis tog sig uttryck i en timeout direkt efter lagets 6–0-mål .

Men vad var då den stora skillnaden i spelet? Jocke Svensk har ingen riktig förklaring:

– Jag vet inte exakt något enskilt, det var nog mera allting som fungerade bättre, det var prio ett att vara noga bakåt och vi gjorde det bra. Det var en bra match att göra ett nytt avstamp i, särskilt efter fyra raka förluster, säger han.

Att åka på så pass många smällar i rad, hur tungt var det?

– Det är det tuffaste läget jag varit med om med Edsbyn, men samtidigt så kändes det ju bra innan vi åkte på de där förlusterna. Man får ju komma ihåg att vi hade ju en bra start på serien, så spelet finns där.

LÄS MER: Liw känner truppens förtroende

Även om Sirius är ett bottenlag, så är 7–0 en stark siffra att ta med sig till fredagens möte med Kalix. Och därefter väntar Kungälv på bortaplan. Två nyckelmatcher för Edsbyn om man vill hålla avståndet till lagen som jagar den sista slutspelsplatsen.

– Lagen bakom kommer, så vi måste se till att vinna matcherna mot Kalix och Kungälv som jag tycker att vi i grunden är ett bättre lag än. Men vi föll borta mot Kalix och hade det tufft hemma mot Kungälv, det måste man komma ihåg. Det är lite kniven på strupen de kommande matcherna, säger Jocke Svensk.

Hur hårt skulle det vara om ni slutade på en niondeplats i tabellen?

– Det vore fiasko om Edsbyn missar slutspel. Edsbyn ska alltid vara i slutspel. Det är inget snack om saken att det är fiasko om vi missar, den pressen ska vi ha på oss tycker jag.

Det som talar lite extra för Edsbyn är att på hemmaplan har man bara förlorat två matcher den här säsongen, och Kalix börjar tappa sitt häng på lagen ovanför kvalstrecket. Och enligt Jocke Svensk har den rätta känslan börjat komma tillbaka till ett stukat Edsbykollektiv.

– Vi har en trygghet i att vi har hög kapacitet och att vi är bra när det stämmer. Vi har en bra känsla och vi har kommit ihop oss bra, vilket märktes i senaste matchen.

LÄS MER: Här är alla matcher som Bandypuls TV-sänder fram till slutspelet

Mer läsning