Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls avslöjar: Bergwall siktar mot en ny säsong i VSK

/

Andreas Bergwall fyller 42 år i juni.
På lördag spelar han sin nionde SM-final i karriären.
Slutar han sen?
– Jag säger nej på den frågan, säger legendaren till Bandypuls.

Annons

Lägga av eller fortsätta? De senaste säsongerna har målvaktsjätten Andreas Bergwall, med bland annat sex VM-guld och fyra SM-guld på meritlistan, tagit ett år i taget.

På lördag spelar han sin fjärde raka SM-final. För en superveteran med en lång och framgångsrik karriär bakom sig skulle det kunna vara det optimala slutet.

Men så blir det inte. Bandypuls kan avslöja att Andreas Bergwall i allra högsta grad är aktuell för en ny säsong i Västerås SK – om klubben själv vill.

I en längre artikel, som publiceras på Bandypuls under torsdagen, får Andreas Bergwall frågan om han slutar efter den här säsongen.

Svaret?

– Jag säger nej på den frågan. Jag tycker fortfarande att det är så kul att spela. Vi får se om VSK vill att jag fortsätter, vi ska ha en diskussion efter SM-finalen. Kommer vi överens om att jag ska fortsätta så blir det så till 99.9 procent.

Enligt Västerås SK:s klubbchef Michael Campese ligger det även i VSK:s intresse att förlänga avtalet med Andreas Bergwall.

– Ja, absolut. Det har vi sagt hela tiden, det handlar om Andreas egen motivation. Så länge han vill spela och kroppen håller så spelar han. Han är inte jättelätt att ersätta, han är bäst tycker vi, så det är klart att det finns ett ömsesidigt intresse för det. Vi har pratat hela säsongen och känner ingen panik. Vi vet var vi har varandra, säger han.

Om Andreas Bergwall och Västerås SK kommer överens om en fortsättning blir det hans tionde säsong i klubben.

Mer läsning