Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls guide inför fredagens matcher: "Frågan är om det är skrälläge igen"

/
  • Hammarby möter skrällaget Tillberga som slog SAIK på hemmaplan för några matcher sedan. Ny skräll i ABB Arena i kväll? Nej, Bandypuls tippar att Hammarby vinner och klättrar i tabellen.

Här är Bandypuls guide inför fredagens fem matcher i elitserien.

Annons

SANDVIKEN–VILLA LIDKÖPING

När: 19.00.

Var: Göransson Arena.

Följ matchen på Bandypuls: TV-sändning med start 18.50.

Sandvikens tre senaste matcher: 6–6 (b) Hammarby, 6–7 (b) Tillberga, 12–2 (h) Vetlanda.

Villas tre senaste matcher: 1–3 (h) Edsbyn, 6–3 (b) Vänersborg, 4–2 (h) Bollnäs.

Analys: Tidig seriefinal mellan två lag som inte har gjort sina bästa prestationer i de senaste omgångarna. Att tappa båda poängen mot Edsbyn är inget att skämmas för, men att bara göra ett mål inför 3 000 personer hemma i "Lisch" är underkänt för Villa. Sandviken har två raka utan seger , och har dessutom släppt in tolv mål i de två matcherna. Men alldeles oavsett lär detta bli ett häftigt och laddat möte, med flera av elitseriens allra bästa spelare på isen. Vi tar väl och utgår från ett kryss här...

Tips: 5–5.

 

BROBERG–VÄSTERÅS SK

När: 19.00.

Var: Hällåsen.

Följ matchen på Bandypuls: TV-sändning med start 18.50.

Brobergs tre senaste matcher: 4–3 (b) Sirius, 4–1 (h) Kalix, 2–5 (b) Hammarby.

Västerås tre senaste matcher: 10–2 (b) Gripen, 6–2 (h) Sirius, 4–0 (b) Kalix.

Analys: Broberg tog två pinnar med sig hem från Uppsala – men vad var det som hände i den andra halvleken för Söderhamnslaget? Hemma mot regerande mästaren VSK lär det inte hålla att underprestera under en så stor del av matchen, utan det mesta måste nog funka för att Broberg ska kunna ta poäng. VSK har kravlat sig upp ur en svacka och har nu tre raka segrar. Visserligen mot lag på den undre halvan av tabellen , och Broberg lär bjuda lite tuffare motstånd. Ett hemmalag känt för sin fart möter ett VSK som säkerligen inte kommer stå och vänta. Upplagt för en del mål och en kul publikmatch, alltså.

Tips: 4–6.

 

BOLLNÄS–SIRIUS

När: 19.00.

Var: Sävstaås.

Följ matchen på Bandypuls: Liverapportering med start 18.50.

Bollnäs tre senaste matcher: 5–2 (b) Kalix, 6–3 (h) Kungälv, 2–4 (b) Villa Lidköping.

Sirius tre senaste matcher: 3–4 (h) Broberg, 2–6 (b) Västerås SK, 6–2 (b) Gripen Trollhättan.

Analys: Bollnäs gjorde jobbet i Kalix. Har nu två raka segrar och har mycket stora möjligheter att ta en tredje. Sirius lär ta med sig energi från andra halvleken hemma mot Broberg, när 0–4 blev 3–4 , men ska inte vara i närheten av att räcka till på Sävstaås. Gjorde visserligen ett bra genrep i Bollnäs (föll med 2–5), men en träningsmatch är något annat än elitserien. Ser dessutom ut att bli lysande bandyväder, vilket gynnar ett individuellt skickligt och spelande hemmalag.

Tips: 7–2.

 

TILLBERGA–HAMMARBY

När: 19.00.

Var: ABB Arena.

Tillbergas tre senaste matcher: 4–9 (b) Vetlanda, 8–5 (h) Gripen Trollhättan, 7–6 (h) Sandviken.

Edsbyns tre senaste matcher: 3–1 (b) Villa Lidköping, 7–4 (h) Hammarby, 3–5 (b) Vetlanda.

Analys: Två raka segrar för Tillberga på hemmais, varav en innebar en av svensk bandys största knallar på senare år. Frågan är om det är skrälläge igen eftersom Hammarbys skadehelvete, om ni ursäktar språket, bara fortsätter. Senast i raden är liberon Carl-Johan Rutqvist som har varit nyckeln i försvarsspelet i Robert Rimgårds frånvaro. Men nej, Hammarby uppträdde starkt mot SAIK – trots Rutqvists tidiga skada – och ska vinna här för att klättra mot de platser i tabellen där laget hör hemma. Men det blir tight.

Tips: 4–6.

 

VÄNERSBORG–KALIX

När: 19.00.

Var: Arena Vänersborg.

Vänersborgs tre senaste matcher: 1–6 (b) Kungälv, 3–6 (h) Villa Lidköping, 3–3 (b) Hammarby.

Kalix tre senaste matcher: 2–5 (h) Bollnäs, 1–4 (b) Broberg, 0–4 (h) Västerås SK.

Analys: Vänersborg åkte på rejält med pisk mot Kungälv senast. Här har laget ett lysande läge att slå tillbaka – och man bör göra det. Kalix kommer närmast från en match mot Bollnäs som mer liknade vattenpolo än bandy. "En parodi" , som tränaren Mats Rönnkvist kallade det. Nu väntar en av säsongens längsta bortaresor mot ett Vänersborg som inte vunnit sedan 4 november (7–2 mot Vetlanda). Stefan Karlsson och gänget slarvar inte bort den här chansen att ta sig tillbaka till winning ways.

Tips: 7–3.

Mer läsning