Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls krönikör Tobias "Zocke" Johnsson: "Jag får en känsla av att det är Villas tur i år"

/
  • Tobias

Villa Lidköping. Rekord i sålda säsongskort, ett evigt ökande intresse och en publik som suktar efter guldet som ständigt verkar ligga vid regnbågens slut. Är det äntligen Villas tur i år? Jag får en känsla av det.

Annons

TV: Se höjdpunkterna mellan Villa–Bollnäs

Redan under Svenska cupen i Lidköping fick man lugna en del upprörda supportrar på plats med att det som stadens stolthet sysslade med på isen kanske svider nu, men kommer betala sig i vår. Man har den flashiga arena, den trogna publiken och de sexiga spelarna. Men man har saknat ett spel som ger de trygga segrarna även när Danne Andersson är loj eller Johan Esplund längtar till sommarens golfrundor när domaren blåser igång på ett regnigt Skarpe Nord.

Det är ingen hemlighet eller större vetenskap att de två första platserna i elitserien ger en gräddfil till Tele2 Arena i vår. Jag har av erfarenhet svårt att placera Villa där eftersom de alltid lyckas gå på några oförklarliga minor under varje säsong. Därför tycker jag poängen på Hällåsen senast skvallrar mer om årets Villa än överkörningen av VSK i omgången innan. Stora spelare lyfter sig i stora matcher, bra lag tar poäng där man behöver.

LÄS ÄVEN: Esplund: "Inte konstigt att Bollnäs gör så lite mål"

Villa har haft ett riktigt bra lag även tidigare år med några av Sveriges bästa spelare. Nu har man toppat det med Årets man 2015. Många bra spelare ger många starka viljor. Därför tror jag det var ett genidrag att värva den envisaste och tjurigaste viljan av dem alla, Magnus Muhrén. Kanske inte just för det taktiska som jag tror Johan Sixtensson behärskar, utan mer för att peka med hela handen: It's my way or the highway.

I ett spel där gracerna delas och fler är trygga i vad som kommer hända på isen kommer fler spelare växa och Villa kommer bli tyngre och tyngre ju längre säsongen lider.

Känslan som jag får över Lidköpingslaget nu är lite som när Jenisej pulveriserade Tillberga och VSK ifjol med en fruktansvärd totalbandy och Ola Fredricson lite uppgivet sammanfattade de ryska stjärnornas matcher med: "Åh fan, spelar de som ett lag nu? Då blir det jobbigt..."

Mer läsning