Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls summerar dag 1 av Svenska cupen: "Avslutades med en rejäl kross"

Bandypuls är på plats i Lidköping under Svenska cupen.
Här följer en sammanfattning från den första speldagen.

Annons

Västerås SK–Vetlanda 4–6 (1–3)

VSK inledde starkt och tog ledningen med 1–0 innan Vetlanda hittade in i spelet. Sedan var det egentligen smålänningarna som kändes hetast matchen igenom. Segern var rättvis. Det tyckte även VSK-tränaren Michael Carlsson.

Matchens grej: Johan Löfstedt och hans passningsklubba. Lyftet till Joakim Anderssons 3–1 var fantastiskt. Djupledspassningen till Daniel Johansson (var det väl?) i samband med straffen, som innebar 5–2, var också helt magnifik.

LÄS ÄVEN: Vetlanda sköna cupknall: "För förståsigpåarna är det en skräll"

Sandviken–Vänersborg 4–0 (4–0)

Sandviken var faktiskt snudd på överlägset i den första halvleken. Efter en halvtimme hade man gjort 4–0 på Vänersborg och Alan Dzhusoev tre poäng. Andra halvlek jämnare sen, men totalt sett var Vänersborg inte ens skymten av nära att ta poäng.

Matchens grej: Robin Öhrlund – född 1997 – var riktigt pigg i ett annars lite slött Vänersborg. Hög fart, fina dragningar. Lurade bland mycket annat Jocke Bergman rejält vid ett tillfälle. Öhrlund blir en attraktion bland de ryska superstjärnorna i Vänersborg.

LÄS ÄVEN: Ryske stjärnan bakom allt

LÄS ÄVEN: Supertalangen om sin roll i Vänersborg

Hammarby–Edsbyn 3–5 (1–3)

Efter två riktiga bomber av Oscar Wikblad och en halvvolley av Daniel Liw kopplade Edsbyn ett till synes starkt grepp om den här matchen. Men nio minuter in på den andra halvleken hade Hammarby kommit tillbaka till 3–3. Efter två mål i slutet av Joel Edling kunde Edsbyn dock vinna matchen.

Matchens grej: Han avslutade förra säsongen med att ta juniorguldet till Edsbyn. Nu blir Oscar Wikblad att räkna med på riktigt i elitserien. Anfallaren bjöd på två riktiga kanoner i den första halvleken – varav en som karriärens hittills bästa bollträff.

LÄS ÄVEN: Edsbyns superskytte sänkte Bajen

Villa Lidköping–Bollnäs 4–1 (2–1)

Bollnäs ägde mycket boll i första halvlek, men det var ändå Villa som ledde med 2–1 i paus efter sen Bollnäsreducering på straff av Christian Mickelsson. Enligt förbundskapten Svenne Olsson cupens bästa match hittills, näst efter Vetlanda-VSK. I andra halvlek utjämnades spelet och Villa vann till slut klart med 4–1.

Matchens grej: Johan Esplunds overkliga 1–0-mål, såklart. Med klubban i en hand och bollen högt i taket. Men även domarens märkliga beslut att blåsa av en helt fri Daniel Andersson i slutminuten och i stället ta en utvisning på Bollnäs Andreas Westh för hög klubba. Domaren bad snabbt om ursäkt för fadäsen.

LÄS ÄVEN: Westh frustrerad efter förlusten mot Villa

LÄS ÄVEN: Esplunds konstmål: "Är väl topp tio, kanske"

VänersborgVästerås SK 3–5 (2–3)

VSK skakade av sig en halvsvag cupinledning mot Vetlanda och bjöd på flera vackra bandymål. 5–3-segern blev till slut relativt odiskutabel och matchens man var Simon Jansson som stod för två frispelningar och ett mål.

Matchens grej: Robin Lundqvist sköt två hörnor i samma stolpe inom loppet av en minut. Det händer inte ofta i bandy.

LÄS ÄVEN: Vänersborg illa ute i cupen

LÄS ÄVEN: Simon Janssons poängshow

LÄS ÄVEN: VSK:s svåra skadesituation

Vetlanda–Sandviken 1–7 (0–3)

Den första speldagen i Svenska cupen avslutades med en rejäl kross. Sandviken körde över Vetlanda med 7–1 efter bland annat tre straffmål. När Vetlanda tröstmålade så var det i den 56:e minuten.

Matchens grej: Sandviken spelade 116 minuter bandy i Svenska cupen innan man släppte in ett mål. Noterbart är också att tre av de sju målen mot Vetlanda kom på straff. Erik Pettersson fick slå de två första, sedan ville även Christoffer Edlund testa från punkten.

LÄS MER: SAIK med stjärnmålvakten fortsätter övertyga

Mer läsning