Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Han är något av en man i det tysta"

/
  • Villa Lidköping har tre spelare med i Veckans lag efter 9–3-krossen mot Västerås SK. Dessutom utses Johan Sixtensson till veckans tränare.

Bandypuls Christoffer Million och Rikard Bäckman utser Veckans lag för andra gången den här säsongen.
Siffran inom parentes visar hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag.
En spelare är kvar i elvan från förra veckan.

Annons

LÄS MER: De tog plats i Veckans elva efter första omgången

MÅLVAKT

Björn Hellman, Kalix (1)

Kalix toppar den haltande elitserietabellen. Till stor del ska äran tillskrivas Björn Hellman. Storspelade när Kalix vann med 3–2 i Trollhättan och följde upp med en ny lysande insats i 4–2-segern på Studenternas, där han bland annat räddade en straff vid 2–2. Given etta i Veckans lag även om Niklas Prytz (Bollnäs) och Christian Boman (Vetlanda) var vassa i Sapa Arena.

 

FÖRSVAR

Ted Haraldsson, Sandviken (1)

Vikarien på högerhalven var riktigt bra i SAIK:s 10–6-seger mot Edsbyn på söndagen. Starkt bidragande i offensiven och noterades för två assists. Niklas Gälman får slita för att ta tillbaka positionen när han blir skadefri.

Mikael Nilsson, Vetlanda (1)

Allroundliraren som värvades från Sandviken var en nyckelspelare i försvaret när Vetlanda bara släppte in ett mål mot Bollnäs (2–1). Spelade libero, men får ta backplats i den här elvan.

Martin Johansson, Villa Lidköping (1)

Regerande mästaren Västerås SK på besök i Sparbanken Lidköping Arena. Då var Martin Johansson outstanding som libero när Villa vann med 9–3. En av huvudpersonerna under en minnesvärd kväll i Lidköping.

Linus Pettersson, Sandviken (1)

General i SAIK:s försvar i 10–6-segern mot Edsbyn. Visserligen sex mål bakåt, men liberon – som också han får ta backplats här – bjöd på några brytningar av högsta klass.

Hans Andersson, Edsbyn (1)

Ständig poänggörare och alltid ett hot i djupled med sina känsliga handleder. Två nya assists mot SAIK (6–10). Hade även ett magnifikt lyft till Oscar Wikblad som dock missade friläget.

 

MITTFÄLT

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (1)

Trots sina kvaliteter hamnar Jesper Eriksson lite i skymundan och är något av en man i det tysta i stjärnspäckade Villa. Glänste från sin mittfältsposition och stod för fyra målgivande passningar när Villa krossade VSK med 9–3.

Rinat Shamsutov, Tillberga (1)

Ivan Lebedev förra veckan. Den här veckan tar Tillbergas andra ryss plats i elvan. Rinat Shamsutov är navet i hela Tillberga som är poänglöst efter två omgångar, men som är klasser bättre än i fjol. 42-åringens 1–1-mål i förlustmatchen mot Vänersborg (4–6) var en delikatess.

 

ANFALL

Christoffer Edlund, Sandviken (1)

Brukar kallas "världens bästa anfallare" och vem kan egentligen säga emot? Sexmålsskytt mot Edsbyn och flera var patenterade Edlund-bomber. Skjuter från alla möjliga håll och kanter och träffar väldigt ofta rätt. Enorm matchvinnare.

David Karlsson, Villa Lidköping (2)

Enda spelaren från förra veckan som tar plats även i denna veckas elva. Sju mål mot Västerås SK – behöver något mer sägas? Att hänga dit sju kassar i en av säsongens tuffaste matcher är definitivt ett lämpligt sätt att visa vägen som lagkapten.

Christoffer Fagerström, Vänersborg (1)

När Tillberga låg på i första halvlek var det en lysande Christoffer Fagerström som raserade hemmalagets hopp med två mål innan paus. Vänersborgs dynamiske 23-åring stod för hattrick i matchen – ett skott utifrån, ett straffområdesmål och ett på genombrott. Noterades dessutom för en assist.

 

VECKANS TRÄNARE

Johan Sixtensson, Villa Lidköping (1)

Och Magnus Muhrén, så klart – vad annars? 7–0 mot VSK i paus. 9–3 efter full tid. Även om Villaspelarna var taggade till tusen i hemmapremiären så krävs noggrann planering och förberedelse från tränarna för att köra över svenska mästaren på det sättet.

Mer läsning