Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyskolan bakom SAIK-epidemi?

/

Tack vare sommarbandyskolan kunde SAIK gå på is redan 3 augusti.
Men den kan också ligga bakom sjukdomsepidemin som härjat i truppen sen dess.

Annons

Under två veckor samlades drygt 120 ungdomar från både Sverige och Norge i Sandviken för att drillas under ledning av tränare och även en hel del SAIK-spelare.

Junioren Hannes Edlund, som var en av ledarna under lägret, insjuknade först med feber, halsont och hosta, och sedan spred sig sjukdomen snabbt som en löpeld bland spelarna.

Den senaste veckan har det varit åtta-nio spelare under ispassen, i stället för det dubbla som normalt.

Smittkällan kan vara vilken som helst, och SAIK-tränaren Anders Jakobsson vill inte peka ut just bandyskolan som "skyldig".

– Hur som helst är det ändå tur i oturen att det kommer nu i augusti och inte under säsong. Förhoppningsvis har vi haft vår epidemi, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson.

Påverkar det era förberedelser på nåt sätt?

– Det är klart att det påverkar just nu, det blir lite rumphugget och vi kan kanske inte göra allt vi tänkt oss. Men i det stora hela tror jag inte att det spelar någon roll när det kommer så här tidigt.

Penicillinkurer har dock haft effekt och när SAIK spelar sin första träningsmatch hemma mot Västerås på tisdag beräknas alla spelare vara tillgängliga igen.

Just nu tränar SAIK fyra ispass tillsammans varje vecka, plus 3-4 individuella löp- eller styrketräningspass enligt ett eget schema. Det är Thony Lindquist som ansvarar för fys- och försäsongsträningen, precis som Stefan Söderholm gjorde tidigare.

Som vanligt har man en grupp juniorer som är med på varje träning. Den här säsongen består den av Hannes Edlund, Rasmus Linder, Oskar Stadin, Jesper Jansson, Albin Airisniemi och Alexander Larsson.

– Vi är nöjda med den trupp vi har, och vi ska ge de har yngre killarna en rejäl möjlighet att slå sig in, säger Anders Jakobsson.

Mer läsning