Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandystjärnorna sluter upp bakom Kalix – betalar matchentré för att stötta klubben: "Självklart håller vi ihop"

/

Kalix tvingas till Uppsala för att spela sin hemmamatch mot Broberg.
Nu sluter flera profilstarka namn i bandy-Sverige upp för att stötta Kalix genom att betala matchentré till klubben.
– Sådana saker gör att det känns lite lättare i dag, säger tränaren Mats Rönnkvist.

Annons

Ingen bandyintresserad lär ha undgått tisdagens "matchgate" när Svenska bandyförbundet beslutade att flytta Kalix hemmamöte med Broberg till Relitahallen i Uppsala på grund av kyla.

Nu sluter bandy-Sverige upp bakom elitseriens nordligaste klubb. Det som började med att Broberg frivilligt väljer att kompensera Kalix ur egen kassa har nu lett till en "kampanj" bland spelare, ledare och supportrar i sociala medier. Bland annat har Bollnäs Daniel Berlin, Villa Lidköpings Jesper Eriksson, Hammarbys Robin Sundin och SAIK-profiler som Anders Jakobsson och Henrik Hagberg visat sitt stöd till Kalix genom att betala matchentré till klubben.

"Självklart att vi håller ihop!!!", skriver Daniel Berlin på Twitter, med en skärmdump på sin betalning.

"In med cashen alla bandymiljonärer. Esplund Sundin Einarsson Andersson Erixon Karlsson X2 Elfving Säfström Edlund", uppmanar Villa Lidköpings mittfältare Jesper Eriksson.

Insatsen hyllas av Kalix tränare Mats Rönnkvist, som bombat förbundet med kritik under det senaste dygnet.

– Det är klart att det är fantastiskt och glädjande att bandy-Sverige sluter upp. Sådana saker gör att det känns lite lättare i dag. Det är inte bandy-Sverige vi har riktat kritik mot. Jag tycker att samarbetet klubbarna emellan har funkat bra och hur Broberg ställer upp är vi fantastiskt glada för. Vi tackar och tar emot, säger han när Bandypuls når honom strax innan takeoff från Luleå flygplats till Arlanda.

LÄS MER: Krönika: Jag förstår raseriet – men vad skulle förbundet ha gjort?

Men tisdagens beslut om att flytta matchen till Uppsala har Mats Rönnkvist fortfarande svårt att släppa. Rättare sagt har han inte gjort det alls.

– Det känns lika jävla illa i dag, men vi måste åka och spela. Vi får göra det bästa av situationen. Jag tror att det är enklare för spelare att ladda om. Det är värre för oss ledare, jag tror att det tar hårdare på oss än på spelarna.

På vilket sätt?

– Jag vet inte... Vi vet hur mycket arbete som ligger bakom bara för att kunna spela i elitserien. Får man då borttagna hemmamatcher, då är det tufft.

Mats Rönnkvist fortsätter:

– Men jag har ändå svårt att släppa att ett sådant här beslut fattas. Tror de som fattar sådana här beslut att det ska blåsa över ganska fort, då är man ganska naiv. Jag tycker att det här är ett fantastiskt korkat beslut.

Följ Kalix–Broberg här! Matchstart 14.20.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning