Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara fyra spelare under kontrakt – men ingen panik i Kalix: "Vi har lång vinter"

Kalix har fyra spelare under kontrakt inför nästa säsong. Dessutom är det oklart med en fortsättning för huvudtränaren Mats Rönnqvist. Men ekonomiansvarige Henrik Eriksson är lugn. – Vi gör våra stora grejer i maj, säger han.

Annons

Anders Englund, Nils Bergström och juniorerna Niklas Rönnqvist och Viktor Mardakin. Det är spelarna som har kontrakt med Kalix i dagsläget. Klubben har heller inte gjort klart med huvudtränaren Mats Rönnqvist inför kommande säsong.

Men trots att det är mitten av april finns inga skäl till panik, enligt Henrik Eriksson som sköter ekonomin och delvis spelarbiten i klubben.

– Vi gör våra stora grejer under maj månad, det är då det händer för oss. Vi har lång vinter. Vår process måste få vara, det är lite olika i olika delar av landet, säger han, hoppfull om att få behålla den gångna säsongens trupp så gott som intakt.

– Vi vet att det inte finns ambitioner att flytta. Bara ett par stycken är möjliga att utvandra, fortsätter Henrik Eriksson.

Han syftar på Johan Sundquist, som enligt TTELA uppvaktas av IFK Vänersborg, och Christoffer Norin som kan vara på väg hem till Lidköping och Villa.

– Vi har ganska bra koll i det ena fallet, men det andra... Vill Villa värva honom så går han ju dit, så har det varit hela tiden. Det är inget nytt, säger Henrik Eriksson.

Christoffer Norin, med nummer 91 på tröjan, kan vara på väg till Villa Lidköping.

När tror du ni börjar få form på truppen?

– Ganska lagom till mitten av maj. Vi har kommit överens med flera spelare att göra klart i maj.

Du är inte bekymrad över läget?

– Det är alltid bättre att man har flera klara, så är det ju. Men jag är inte mer orolig än vanligt. Man måste jobba efter förutsättningarna och vi har inga anställda som håller på med det här. Det här tar timmar och april är en dålig månad för oss, så därför vill det på att bli maj. Så har vi gjort sedan 1993.

Kalix jobbar fortfarande med att rätta till ekonomin efter en tung säsong med besvärligt väder och därigenom mindre publik än vanligt. Enligt Henrik Eriksson är läget ljusare än för en månad sedan.

– Det går väl framåt. Vi plussar på pengar eftersom. Om två veckor kanske vi plussat på tillräckligt.

Och spelarlönerna, hur ligger ni till där?

– Det resterande av spelarlönerna har sakta men säkert krympt. Jag ska göra en ringning innan jag går hem i dag så får vi se om vi får in en del utestående fodringar. Vi räknar med att få in en del av det i dag.

Mer läsning