Torsdag 21 juni
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Löfstedts ledband skadat – riskerar att bli borta i månader

Inre ledbandet i knät är skadat.
Mer än så vet inte Johan Löfstedt i dagsläget.
– Jag har inte fått alla svar riktigt, varken till det bättre eller sämre, säger mittfältsstjärnan till Vetlanda-Posten.

Annons

Johan Löfstedt undersöktes på måndagskvällen och under tisdagen skulle Vetlandas landslagsmittfältare få klarare besked om knäskadan som han ådrog sig i landskampen mot Finland i fredags.

Men ett riktigt tydligt svar från läkarna uteblev. Därför vet Johan Löfstedt inte så mycket mer än att ledbandet är skadat och att rehabilitering väntar. Hur lång tid det tar innan 30-åringen är återställd är dock ytterst oklart. Till Vetlanda-Posten säger han att det kan ta allt från två veckor till tre månader.

– Känner mig ändå lugn i båten eftersom det förmodligen inte är något korsband eller någon menisk som har gått av, säger Johan Löfstedt.

LÄS MER: Vetlandas mardröm – Löfstedt knäskadad mot Finland: "Främre ledbandet är av"

Mittfältaren är också tydlig med att han inte kommer att stressa i rehabiliteringen och att läkandet får ta den tid det tar.

– Bara jag är ”fit for fight” när jag väl är tillbaka. Sedan spelar det egentligen ingen roll om det är till World cup, seriepremiären eller tre matchen in, bara jag är frisk då, säger han till Vetlanda-Posten.

LÄS MER: Nya uppgifter om Löfstedts skada – besked väntas under dagen: "Känns lite konstigt"

Vetlanda spelar säsongspremiär borta mot Villa Lidköping på onsdagen. Bandypuls tv-sänder från Sparbanken Lidköping Arena. Läs mer här om hur du ser matchen.

Mer läsning