Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund lämnar Kungälv och flyttar hem till Kalix: "Så långt intryckt i frysboxen"

/
  • Jimmy Berglund i ett av få framträdanden i Kungälvströjan.

Jimmy Berglund fick inget större förtroende på västkusten.
Nu flyttar den hårdskjutande mittfältaren hem till Kalix igen – och väntas vara spelklar till annandagen.
– Jag har varit så långt intryckt i frysboxen så det har inte hjälpt vad jag än har gjort, säger han till nsd.se om sin höst i Kungälv.

Annons

Jimmy Berglund är fostrad i Nyborg, men kom till grannklubben Kalix 2010. Då gjorde han två säsonger i klubben – följd av en allsvensk säsong (2012/2013) i Örebro SK. Efter ytterligare två i Kalix flyttade han innan denna säsong till Kungälv för att testa lyckan där.

Men på västkusten har det inte blivit mycket till speltid för Jimmy Berglund, som står noterad för tre elitseriematcher och två mål hittills den här säsongen.

– Jag har varit så långt intryckt i frysboxen så det har inte hjälpt vad jag än har gjort, säger han till nsd.se.

Nu står det klart att 27-åringen vänder hem igen. Jimmy Berglund väntas vara spelklar till annandagsmötet med Hammarby – eller kanske till och med redan till söndagens returmatch mot Vila Lidköping.

– Det ska bli jäkligt kul att komma hem. De har något intressant på gång med den där nya ryssen så det känns bara bra, säger Jimmy Berglund.

LÄS MER: Här är Bandypuls åttonde Veckans lag

Att Jimmy Berglunds absoluta spetskompetens är fasta situationer har knappast gått någon förbi.

– Jimmy har ett bra skott, det har han, så det blir bra för oss, säger Kalix tränare Mats Rönnqvist.

LÄS MER: Bandyundret i Kalix

Kungälv inledde säsongen med elitseriens största trupp – men har undan för undan gjort sig av med spelare. I Kalix har man dock knappast den typen av "lyxproblem".

– Det är ju inte hållbart i längden så därför är det extra viktigt att få in en spelare till så vi kan stuva om lite ifall det behövs, säger Mats Rönnqvist.

På fredagen inleder Kalix dubbelmötet med Villa Lidköping – men till den matchen hinner inte Jimmy Berglund komma.

– Johan (Sundquist) har varit lite febrig men han har då inte ringt i dag så nog tror jag han är frisk. Det är bara Antti (Ekman) som är ett frågetecken. Villa har ett ruskigt bra lag men som det ser ut så slipper vi nederbörd och bara det gör ju att allt känns så mycket bättre, säger Mats Rönnqvist om den närmast förestående uppgiften.

Se matchen: Bandypuls TV-sänder Kalix–Villa Lidköping

Mer läsning