Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergström vill utmana om målvaktsplatsen i Broberg: "Han var min idol"

/

Max Bergström är tillbaka I Broberg.
Nu siktar han på att ge Dennis Wasberg en match om målvaktsposten.
– Det kommer att bli riktigt kul, säger Bergström.

Annons

Det händer saker i Broberg. Inför den kommande säsongen väljer klubben att satsa på ett nygammalt målvaktspar. I dagarna blev det klart att 35-årige Dennis Wasberg tecknar ett nytt tvåårskontrakt. Dessutom återvänder Max Bergström efter två säsonger med Borlänge i allsvenskan.

– Det kunde inte ha blivit bättre. Det känns riktigt bra, säger han.

Max är yngre bror med tidigare Brobergspelaren och numera svenska mästaren i Västerås Ted Bergström. 22-åringen gjorde tidigt klart att han ville röra på sig efter säsongen slut. Högst upp på önskelistan stod ett kontrakt med moderklubben.

– Jag behövde något nytt för att ta nästa steg. Och Broberg och elitserien känns som det är åt rätt håll, säger Bergström som redan packat flyttlasset för att dra hem till Söderhamn igen.

LÄS MER: Skrällen: Stjärnmålvakten lämnar elitserien – för allsvenskan

Borlänge gjorde nyligen klart med elitseriemålvakten Björn Hellman från Kalix.

– Jag fick höra talas om den övergången precis som jag gjort klart med Broberg. Det kom som en överraskning. Men kul för Borlänge.

Vad har du utvecklat sedan flytten?

– Det har väl hänt lite med alla delar kan man säga. Jag har blivit mer rutinerad och lugnare i målet. Jag börjar hitta hem i min spelstil.

Max Bergström menar att han mått bra av att spela i allsvenskan. Och det är ingen hemlighet att han hoppas kunna fightas med sin betydligt äldre kollega om en plats i målet.

– Det kommer att bli riktigt kul att kampera i hop med Dennis. Han var min idol när jag var liten och det är bara häftigt. Men jag tror att jag ska kunna störa honom och förhoppningsvis spela så många matcher som möjligt.

LÄS MER: Rehnvall erbjuds inget nytt kontrakt i Broberg: "Inget roligt beslut"

LÄS MER: Här är Brobergs första värvning inför nästa säsong

Mer läsning