Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergströms bästa klipp(ning)

/
  • Det stora segersmilet var ständigt påkopplat när Ted Bergström och Västerås hyllades på bandygalan.
  • Andra säsongen i Västerås bar det hela vägen till en guldhjälm för Ted Bergström.

Han hade sparat – och samlat kraft ända sedan fjolårets finalmiss.
Men efter lördagens sköna SM-guld kunde Ted Bergström fira på sitt eget vis.
– Mamma Louise fick klippa mig i dag, säger den 26-årige Västeråstoppen från Söderhamn.

Annons

Det var ett löfte före finalen, och den första planen var att låta de mörka lockarna falla under lördagens sena bandygala i Annexet vid Globen och Tele2 Arena.

Men då hade Ted Bergström och alla andra lyckliga mästare i Västerås annat att tänka på.

– Det var en underbar kväll och en galen natt. Vi åkte buss hem till Västerås och firade vidare på nattklubb, det var hyllningar och fest fram till morgonen. Jag har väl sovit nån timme kanske, säger Ted – som till slut släppte fram mamma Louise med den skarpa saxen.

– Morsan är ju hårfrisör, och var inte sen att få det gjort. Och nä, jag tror inte kraften sitter i håret, eller den som fanns där har jag använt nu. Jag får börja spara till nästa final.

Lördagens final mot Sandviken blev Ted Bergströms största stund på bandyisen – och ett perfekt slut på en suverän säsong.

– Det har gått lite som på räls. Och vi har jobbat så enormt hårt för det här, så himla skönt att få betalt i en SM-final, säger Bergström, som i vanlig ordning bidrog med mycket energi – men inga mål den här gången.

– Det har varit en grym säsong, och visst har jag utvecklats en hel del sedan jag kom till Västerås inför förra säsongen. Jag har klivit upp en nivå och hittat en ny dimension i spelet. Farten och fläkten hade jag med mig från Broberg, men nu är jag bättre skolad, säger Bergström, som trivs med fina förutsättningarna i VSK.

– Det är en viktig bit, i Broberg handlar om så mycket annat som bristen på hall eller dålig ekonomi. Här är det fullt fokus bara på bandyn.

Och Västerås SK höll skärpan hela vägen, även när Sandviken med en sista kraftsamling var nära att jaga i kapp.

Nu kunde VSK hålla undan till välförtjänt seger med 6–4, tog klubbens 19:e SM-guld och det första sedan 2009 när grönvitt satte stopp (5–4) för Edsbyns långa guldsvit.

– Vi fick också mycket energi från läktaren, det var härligt att åka in och se den grönvita väggen på kortsidan, säger Ted Bergström.

Hur kändes det annars med Tele2 som finalarena?

– Den är ju rätt stor, men ändå mysigare än Friends. Det är också en fördel att publiken kommer mycket närmare isen, det ger bättre stämning även om det inte är fullt. Däremot var det väldigt varmt, och sista kvartarna i halvlekarna blev isen rätt dålig.

Kontraktet går ut, men Ted Bergström laddar redan för en fortsättning i Västerås.

– Det ska bara knytas ihop, men med all sannolikhet blir det så, säger Bergström, som trivs med allt kring bandylivet i Västerås och jobbet på Intersport.

– Flickvännen Helena gillar det lika mycket, och har jobb på apoteket. Det är en lagom stor stad med ett perfekt geografiskt läge, det är bara 23 mil hem. Och just nu är det såklart extra skoj här...

Mer läsning