Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergwall nollade Kalix: "Inte riktigt förstått vad som krävs"

/

Det var inte den vackraste av segrar.
Men gissa om den var välkommen för Västerås.
– Verkligen, hade varit hyfsat tungt att förlora här i dag, säger målvaktsveteranen Andreas Bergwall efter att han och VSK nollat Kalix.

Annons

Västerås svaga säsongsinledning förvånade många. Laget blev totalt överkört av Villa, vilket följdes upp med en skrällförlust mot Kungälv.

Det var därför ett något stukat, men enormt revanschsuget, Västerås som begav sig till Kalix på onsdagskvällen.

– Vi tycker själva inte att det har varit okej, de två matcherna. Vi har diskuterat igenom det och försökt hitta det som var konstigt. Vi ville verkligen vinna i dag, sen är det en annan sak att gå från ord till handling. Vi vill vinna alla matcher men hade kanske inte riktigt förstått vad som krävs, säger Andreas Bergwall.

Hans Västerås besegrade Kalix på bortaplan med 4–0. Men det var långt ifrån några optimala förutsättningar för finbandy i norr.

Ett ihärdigt regn hade i flera dagar plågat Kalix. Det fortsatte matchen igenom, och satte sin prägel på såväl isen som matchen.

– Ja herrejösses. Det var väl spelbart i en minut per halvlek. Men samtidigt var det kanske det som vi behövde, att bara kliva in ordentligt och inte bry oss om något skönspel, säger Bergwall.

Själv fick den rutinerade målvakten hålla nollan, och under matchens gång svarade han för några högklassiga parader.

– Ja, några räddningar blev det. Det blir lite konstigt en sån här match, bollen dimper ner här och där. Men alltid trevligt att bidra lite.

Att det blir mycket fokus när ett lag som Västerås inleder knackigt är självklart. Men Andreas Bergwall var aldrig orolig.

Och han får medhåll av VSK-tränaren Michael Carlsson.

– Skönt att vända till vinst i dag. Det blir nästan krisstämpel från alla runt omkring när vi förlorar ett par matcher. Vi har varit lugna, men får såklart jobba vidare med det vi håller på med, säger Carlsson och avslutar.

– Det var en tuff bortamatch det här. Men en perfekt tripp för oss att komma ihop oss och komma iväg.

Mer läsning