Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergwall om heta ordväxlingen

/

Andreas Bergwall deltar i allra hösta grad i psykkriget i kvartsfinalserien mot Bollnäs.
När matchen var avgjord hamnade han i en het ordväxling med motståndarbänken.
– Det var ingen jättegrej, säger VSK-målvakten.

Annons

VSK började bäst i den tredje kvartsfinalen mot Bollnäs, och skaffade sig en tidig 2–0-ledning. Men Bollnäs, som var mest drivande i den första halvleken, hämtade igen, och till paus gick lagen i likaläge, 3–3.

– En hörna och ett misstag och de har 2–2. Sett till matchbilden kändes det väl inte som att det skulle stå 2–2 där, men vi möter ett bra lag och då har man inte råd att göra misstag för då smäller det. Men 3–3 i halvtid känns helt okej för oss, säger VSK-målvakten Andreas Bergwall.

I andra gick hans lag ifrån, och tog en rätt komfortabel seger.

– Bollnäs är bra hela vägen fram tills vi får 6–3, säger han.

Som sig bör i en tät och tuff kvartsfinalserie, där det smäller både högt och lågt, blir det även en hel del tugg på isen. I den matchen backar inte landslagsmålvakten Andreas Bergwall.

Berätta lite om det psykologiska spelet i ett slutspel, det är mycket tugg och så?

– Haha, ja, det är det. Alltså, mest är det väl för att båda lagen vill hålla i gång och försöka skapa lite övertag på varandra. Men mest är det väl för egen del, att man känner att man är påkopplad.

I slutet hamnade Andreas Bergwall i en ordväxling med Bollnäsbänken. Han lämnade sin bur och stod för några hårda ord och gester, när Bollnäs vilade sina stjärnor när matchen var avgjord.

Vem är du i luven på i Bollnäs?

– Nej, men jag blev faktiskt lite sådär att... jag förstår att man bänkar Hellmyrs (Per), "Bella" (Daniel Berlin) och jag tror det var Törnberg (Pär) också, och sätter in de som inte har spelat någonting. Det förstår jag fullt ut, men jag tycker inte att man ska gå in och spela fult. Det är bara det, ingen jättegrej.

– När jag ropade det så var det väl materialaren som svarade. Det var inte mer än så, säger Andreas Bergwall.

Denna heta serie fortsätter på lördag med det fjärde mötet på Sävstaås.

– Fy fan, det blir häftigt. Jag gillar att spela däruppe. Jag gillar publiken, det ska vara tryck. Jag förutsätter att det blir närmare 3 000 (på läktarna), säger Andreas Bergwall.

Känslorna då?

– Det kommer nog vara hett... igen.

Mer läsning